Topçu medsajında şunları kaydetti;

“Türkiye, 17 Şubat 2008 tarihinde bağımsızlığına kavuşan Kosova Cumhuriyeti’ni, 18 Şubat 2008 tarihinde tanımıştır. Kosova Türk Toplumu’nun yoğun olarak yaşadığı Prizren’de muvazzaf Başkonsolosluğumuz da 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle faaliyete geçmiş olup, Türkiye Cumhuriyeti bu suretle Kosova’da Başkonsolosluk açan ilk ülke olmuştur. Ülkemiz, gayrıresmi olarak çok daha eski tarihe dayansa da, resmi olarak 10 yıldır Kosova’nın istikrarına, toprak bütünlüğüne, kalkınmasına, Avrupa ve Avrupa-Atlantik yapılarıyla bütünleşmesine, ayrıca bölgesinde dostane ve yapıcı komşuluk ilişkileri tesis etmesine önem atfetmektedir. Bu vesileyle tekrar 17 Şubat Bağımsızlık gününü kutluyor; Kosova’nın güçlü, müreffeh bir şekilde nice 10 yıllar boyunca kıyamete kadar bağımsız güçlü bir devlet olarak yaşamasını diliyorum.”

“TÜRKİYE KOSOVA’DIR, KOSOVA TÜRKİYE’DİR”

Kosova’nın bizim için bir değer olduğunun altını çizen Topçu “Kosova ile ilişkilerimiz ekonomik, ticari, sosyal, kültürel, siyasi boyutlarda daha üst noktalara çıkmaya devam etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle ‘Türkiye Kosova’dır, Kosova Türkiye’dir’. İki devlet arası ilişkiler bu düstur üzerine devam etmektedir” şeklinde konuştu.


“PRİŞTİNELİ KARDEŞLERİMİZ ORTAK TARİHİMİZİN GETİRDİĞİ ÖZ AKRABALARIMIZDIR”

Topçu, “Kosova biz Türkler için, özellikle benim şahsımda basit bir siyaset figürü değil bir fikrin, bir davanın üssüdür. Orada dindaşlarımız, soydaşlarımız, akrabalarımız yaşamaktadır. Prizren başta olmak üzere Kosova’da yaşayan Türk kardeşlerimizin yanında tüm Kosovalı kardeşlerimizi ortak tarihimizin getirdiği öz akrabalarımız olarak görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletiyle ve girişimcileriyle ekonomide ve diplomaside her zaman bu genç kardeş devletimizin yanında olmuştur. Kosova’da faaliyet göstermekte olan Türk şirketlerinin toplam yatırımları 340 milyon Avro değerindedir. Bugüne kadar Türk müteahhitlik firmalarınca üstlenilen projelerin toplam değeri ise yaklaşık 1 milyar Avro’dur” ifadelerini kullandı.