Televizyonlarda 'gündüz kuşağı' adı altında yayınlanan bazı dizi ve programlardaki ahlaksızlık, şiddet ve aile yapısını hedef alması, her geçen gün toplumun manevi yapısını bozarken, RTÜK'ün bu yayınlara nadiren ceza uygulaması tepkilere neden oluyor. Son olarak, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), "Fulya ile Umudun Olsun", "Ece Üner ile Susma" ve "Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme" adlı kuşak programlarına idari para cezası uyguladı. Ancak bu aile yapısının altına döşenmiş dinamitleri etkisiz hale getirmiyor.

RTÜK'ün, "gündüz kuşağı" programlarına ceza yazarken açıkladığı gerekçeler bile başlı başına büyük tehlikeyi görmek için yeterli.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, 6112 sayılı Yasa'da yer alan yayıncılık ilkelerini ihlal eden, Ece Üner ile Susma, Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme, Fulya ile Umudun Olsun programlarını yayınlayan kanallara toplum ahlakına aykırı ve aile değerlerini hiçe sayma gerekçesiyle idari para cezası verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK), 6112 sayılı Yasa'da yer alan yayıncılık ilkelerini ihlal eden televizyon programlarını yayınlayan kanallara, çeşitli müeyyideler uyguladığı bildirildi. RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Üst Kurul "toplum ahlakına aykırı ve aile değerlerini hiçe sayan" yayınların yapıldığı kuşak programlarını inceledi.

ÇARPIK İLİŞKİLER VE KÜFÜRLEŞME

İzleme dosyalarını görüşen Üst Kurul 6112 sayılı Yasa'da yer alan yayıncılık ilkelerini ihlal edenlere çeşitli müeyyideler uyguladı.

Buna göre FOX'ta yayınlanan, sunuculuğunu Fulya Öztürk'ün yaptığı "Fulya ile Umudun Olsun" adlı program hakkında, "canlı yayında kişiler arasındaki çarpık ilişkilerin ekrana yansıtılması ve diyaloglar sırasındaki küfürleşmeler" nedeniyle idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

STÜDYODA MAHKEME ALGISI

Kanal D'de yayınlanan "Ece Üner ile Susma" programına ilişkin "toplumsal değerler hiçe sayılarak aile kurumuna aykırı şekilde illegal ilişkilerin ortaya konulması ve taraflar arasındaki ihtilafın, sanki mahkemedeymişçesine stüdyo atmosferinde yargılanması" yayın ilkesi ihlali olarak değerlendirildi ve yapılan oylama sonucu yayıncı kuruluş hakkında idari para cezası müeyyidesi uygulandı.