Suudi Arabistan'da, 20 ülkenin en seçkin askerlerinin oluşturduğu İslam Ordusu'nun ilk tatbikatı sona erdi. Kuzeyin Gök Gürültüsü adıyla düzenlenen tatbikat yaklaşık 3 hafta sürdü.

İSMET YILMAZ DA ORADAYDI

Ülkenin kuzeyindeki Hafr el-Batın'da gerçekleştirilen "Ra'du'ş Şimal" tatbikatına katılan ülkeler tarafından düzenlenen askeri törende, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve 9 ülke lideri ile aralarında ülkeye davetli olarak giden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da bulunduğu çok sayıda üst düzey yetkili hazır bulundu.

GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI

Suudi Arabistan'da 3 haftalık askeri tatbikatı tamamlayan İslam Ordusu ilk kez görüntülendi. Tatbikat alanı girişinde asılı pankartta ise "Bu ordu ne diye sorarsanız, bu Muhammed ordusudur" yazıyor.

HİLAL ARMASININ İÇİNDE ALLAH LAFZI

İslam Ordusu'nun kıyafetleri dikkat çekti. Kıyafetlerdeki hilal şeklindeki armanın içinde 'Allah' lafzı bulunurken altında ise 'Hasbinallah' yazıyor.

EN BÜYÜK TATBİKAT

26 ülkenin Suudi Arabistan'da gerçekleştirdiği tatbikata 200.000 asker katıldı. İslam Ordusu'nun ilk tatbikatı tüm dünya tarafından dikkatle izlendi.