ABD Başkanı Donald Trump, Salı günü Air Force One başkanlık uçağının daha ünce Amerika'nın, Filipinler'le ikili ilişkileri çok kötü olduğu için ülkeye iniş izni alamadı idialarını gündeme getirdi.

Beyaz Saray'a dönmek için Manila'daki uçağa binmeden önce Trump, basına açıklamalar yaparak övgüler yağdırdı ve Filipinler'le olan ilişkilerini yeni boyutlara taşındığını söyledi.

"Bildiğiniz gibi, Filipinler ile bir çok sorun yaşıdık. Geçmiş yönetimle olan ilişki korkunçtu, korkunç kelimesi hafif bile kalır, biliyorsunuz, birçoğunuz oradaydınız. Başkanlık uçağı yere çok yaklaşmıştı ama iniş izni alamamıştı." Trump'un bu açıklaması adeta soğuk duş etkisi yaşattı.

İddiaya göre o dönemin ABD Başkanı Barack Obama, Kasım 2015'te Filipinler'i son kez ziyaret etmek için , Türkiye'den bir gecede uçuş yaparak Manila'ya geldi. Uçağın inişinde herhangi bir sorun yaşanmamıştı.

Trump Muhtemelen, Obama'nın başkanlık gezisi dışında bir şey ifade etti yorumları yapıldı. Ama bu olayın ( Başkanlık uçağının inişine izin verilmemesinin) ne zaman ve nasıl olduğu konusu cavapsız kaldı.