Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Trump ’ın, Kudüs’ü İsrail ’in başkenti ilan etmesinin atacağı en çılgın adım olacağını belirtti. Karamollaoğlu, Müslümanların birbirine düşmüş halinden en çok yararlanan ülkenin İsrail olduğunun da altını çizerek, “İslam ülkeleri birbirleriyle ve kendi iç problemleri ile boğuşurken, İsrail adım adım Arz-ı Mev’ud hedefine yürüyor. Kudüs bizim onurumuzdur, namusumuzdur, izzetimizdir. Kudüs bir İslam şehridir ve böyle kalmaya devam edecektir” diye uyardı.

BOP’UN TEK AMACI BÜYÜK İSRAİL

Arz-ı Mevud projesinin hayata geçirilmesi için uygulanan projelerin başında BOP’un geldiğini vurgulayan Karamollaoğlu, “Ne Saddam, ne Kaddafi ne de Suriye ’de yaşananlar asıl sebep değil. Bunlar halkı kandırmak için ortaya atılanlardı. Asıl hedef Büyük İsrail. Bunu anlamak için Filistin haritasına bakmakta fayda var. İsrail, bugün Filistin’in önemli bir bölümüne sahip olmuşken, zamanla Filistin toprakları sadece mahallelere kadar düşmüştür” diye konuştu.

HESAPLARA KARŞI UYANIK OLMALIYIZ

Ortadoğu’da artık vesayet savaşlarının tertiplendiğini belirten Karamollaoğlu, “Müslümanlar arasında ırk, mezhep gibi farklılıkları kaşıyarak çatışmaları körüklüyorlar. Bizi birbirimize düşürüyorlar. Böylece amaçlarını gerçekleştirmek ve bizi bir kerede yutabilmek için buraları adeta yumuşak bir lokma haline getiriyorlar. Bu hesaplara karşı uyanık olmayız” şeklinde konuştu.

BÖLGEYİ PARÇALAMAYA ÇALIŞTILAR

İslam coğrafyasında yaşanan sorunların diğer bir önemli nedeninin ise Siyonistlerin Arz-ı Mevud hayali olduğunu kaydeden Karamollaoğlu, “Birinci Siyonist Kongre’yi düzenlediler. Arz-ı Mevud (Nil’den Fırat’a kadar olan alan) için bölgeyi tamamen paramparça etmeye çalıştılar. Bu kongrede Filistin’de bir devlet kurmak istediler. Ancak buna tek engel olan ise Büyük Sultan Abdülhamid Han oldu” dedi.