Vegas kentinde bir konser sırasında bulunduğu otelin 32. katındaki bir odadan 9 ila 11 dakika boyunca konseri izleyen kalabalığa otomatik silahlarla ateş açan Stephen Paddock’un kız arkadaşı Amerika’ya geldi.

Saldırı öncesinde doğum yeri olan Filipinler’e giden Paddock’un 62 yaşındaki kız arkadaşı Marilou Danley, soruşturmada öne çıkan kilit isimlerden biri.

Saldırı sırasında Filipinler’de olan Danley dün geç saatlerde ABD’ye döndü ve Los Angeles Uluslararası Havalimanı’nda FBI görevlilerince sorguya alındı.

Amerikalı güvenlik yetkilileri, soruşturmada, Paddock’un saldırıdan günler önce Filipinler’deki bir hesaba 100 bin dolarlık para aktarmasının mercek altına alındığı bilgisini verdi.

Paddock’ın kız arkadaşı Danley’nın Avustralya’da yaşayan kız kardeşleri, Paddock’un Danley’yi planlarına müdahale etmemesi için yurtdışına gönderdiğine inandıklarını söyledi.

Kız kardeşler Avustralya’da yayın yapan Channel 7 kanalına yüzleri ve isimleri gizlenmiş olarak yaptıkları açıklamada, Danley’nin “iyi biri” olduğunu, Paddock’un planlarından haberdar olmadığını düşündüklerini ve yanında olsaydı Paddock’u engelleyeceğini belirttiler.

Kardeşlerden biri, Danley’nin Paddock’un silahları olduğunu bildiğini ama bu kadar sayıda olduğunu bilmediğini kaydederken, “Muhtemelen bizden daha fazla şok olmuş haldedir çünkü ona bizden daha yakındı” diye konuştu.