Oppo F19 Pro serisi gün yüzüne çıktı. Dikkat çeken tasarım ve özelliklerle kullanıcılarla buluşan telefon serisinin 'şarj ve kamera' performansına vurgu yapılıyor. Çin'de en popüler telefon markası olan Oppo'nun, orta segment olarak konumlandırılan F19 Pro modelinde 6.5 inçlik FHD Plus bir ekran ve 30W hızlı şarj desteğinin sunulması öne çıkıyor. 5G bağlantı özelliğinde oldukça hızlı olduğuna vurgu yapılan telefon serisi için hızlı bir giriş yapıldı.

Oppo F19 Pro ve F19 Pro Plus özellikleri

Düşük ışık performansındaki video ve fotoğraf çekimine vurgu yapılan etkinlikte direkt telefondan çekilen videolar ve fotoğraflara yer verildi. Özellikle gece çekimlerine yer verilen bu tanıtımda F19 Pro Plus'ın kamera performansının önceki modellere göre daha başarılı olduğu söyleniyor.

5 dakikadaki flaş şarj özelliğinin test edildiği telefonun saniyeler içinde dolmaya başladığı görülüyor. 50W flaş şarj desteğinin sunulduğu Pro Plus modeli şarj konusunda oldukça iddialı.

Her iki modelde de ekran deliği sol tarafta konumlandırılıyor ve ekran altı parmak izi okuyucusuna yer alıyor. Kamera kurulumu geçen yıldan aşina olduğumuz dikdörtgen bir tasarım oluyor. Dörtlü kameraya sahip olan bu kuruluma ek olarak yapay zeka destekli özel lensler eşlik ediyor.

5G takısına sahip olan pro modeline ek olarak aynı zamanda artık pek çok akıllı telefonda bulunmayan 3.5mm kulaklık girişine yer veriliyor. USB-C ile şarj olan cihazlar sol tarafta SIM girişine ev sahipliği yapıyor.

Oppo F19 Pro Plus özellikleri

Plus takısının hakkını öncelikle tasarımla veren F19 Pro Plus, 6.43 inç FHD Plus AMOLED ekran ile bizleri karşılıyor. Telefonun sol üst kısmında yer alan ön kamera 16 Megapiksel ve bunlara ek olarak diğer modelde olduğu gibi ekran altı parmak izi okuyucusu bulunuyor.

Kamera tarafında 48 Megapiksel ana kameraya, 8 Megapiksellik geniş açılı bir kamera, 2 Megapiksellik makro ve 2 Megapiksellik derinlik sensörü eşlik edecek.

Telefonda 8 GB RAM/ 128 GB-256 GB depolama seçenekleriyle karşımıza çıkıyor. Telefonun MediaTek Dimensity 800U 5G işlemcisine sahip olduğu ve ekstra depolama alanına sahip olmak isteyenler için microSD kart desteğinin sunulduğunu belirtelim.


F19 Pro Plus'ta 4.310 mAh batarya 50W flaş şarj desteği de sunuluyor. Android 11 ile kutudan çıkan telefon ColorOS 11.1'i de bünyesinde barındırıyor.

Oppo F19 Pro özellikleri

Pro Plus ile aşağı yukarı benzer özelliklere sahip olan telefon, üst modelden farklı olarak 6.43 inçlik FHD Plus ekrana sahip ve bu ekranda 16 Megapiksellik bir ön kameraya sahip. 1080 x 2400 piksel çözünürlük sunan bu ekran 409 ppi yoğunluğu bulunuyor.

Dört kamerası bulunan telefonun ana kamerası 48 Megapiksel ve diğer kamera özellikleri aynı. Telefonda MediaTek Helio P95 işlemcisi kullanılıyor ve 5.000 mAh batarya 50W yerine 30W hızlı şarj desteğine sahip.

İki akıllı telefon modelinin yanında bir de iki cihaz daha tanıtan Oppo,Band Style adı verilen akıllı bilekliğini de görücüye çıkarttı. Akıllı bileklik AMOLED ekrana sahip olmasına ek olarak, uyku takibi ve 12 antrenman moduyla birlikte standart özelliklerle kendisini gösteriyor. Cihaz kandaki oksijen miktarını da hesaplıyor ve oldukça şık bir tasarımla bizleri karşılıyor. Bu cihaz yaklaşık 40 dolarlık bir fiyatla kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Etkinlikte bir de Enco W11 adında bir kulaklık modelinden bahsedildi ancak özellikleri hakkında detaylar verilmedi. Aynı şekilde pro takısı bulunmayan Oppo P19 modelinin de yakında geleceği duyuruldu.

Oppo F19 Pro 8 GB RAM/ 256 GB depolama alanı sunan versiyonu 25 Mart'tan itibaren yaklaşık 320 dolardan satın alınabilecek.

Oppo F19 Pro Plus 8 GB RAM/ 256 GB depolama alanı sunan versiyonu ise yaklaşık 350 dolardan satışa sunulacak.