15 Temmuz'daki cuntacıların darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öldürmekle görevli ve başarısız olduktan sonra kayıplara karışan MAK ve SAT komandolarından oluşan 21 kişilik ölüm timinin elinde 250 kişilik suikast listesi olduğu ileri sürüldü.

15 Temmuz'da darbe girişiminin olduğu gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bulunduğu Marmaris'teki otele saldıran ve çatışmada 2 polisi öldürerek kaçan Hava Kuvvetleri Muharebe Arama Kurtarma Timi (MAK) ile Sualtı Taarruz ve Savunma Timi (SAT) komandolarının elinde "suikast listesi" olduğu iddia edildi.

Yakalanması için arama çalışmaları devam ederken ölüm timinin listesindeki öldürülecekler sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yer aldığı belirtildi. 15 Temmuz darbe girişiminde Marmaris’te otelde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı öldürmek isteyen özel suikast birliği başarısız olasıyla kayıplara karıştı. Bazı askerler, örgütün listesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dışında özellikle paralel yapı ile mücadele eden siyasetçi, polis, hâkim, savcı, gazeteci ve işadamlarının olduğunu itiraf etti.

Hava Kuvvetleri Muharebe Arama Kurtarma Timi (MAK) ile Sualtı Taarruz ve Savunma Timi (SAT) komandolarından oluşan bir suikast timinin ölüm listesinde; Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Turgut Aslan (darbenin yaşandığı gece “Acil toplantı var” denilerek Jandarma Genel Komutanlığı’na çağırılmış ve burada rehin alındıktan sonra başından vuruldu), İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Enerji Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Müsteşarı Selami Altınok, MİT? Müsteşarı Hakan Fidan ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan gibi isimlerin olduğu iddia edildi.

Kaynak: istiklal.com.tr