Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz, evinde ölü bulundu. Habertürk Haber Merkezi'nden Müslim Sarıyar'ın Emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre Yavuz Yılmaz Beykoz Konakları'ndaki evinde silahla intihar etti.

Haberi ABD'de alan Mesut Yılmaz acilen Türkiye'ye dönmek üzere harekete geçti.

Komşuların ifadesi üzerine evden tek el silah sesi duyuldu. Bugün Beykoz'daki evinde ölü bulunan Mehmet Yavuz Yılmaz'ın evde çalışanları bir gün önce izne gönderdiği öğrenildi.

Polisin olay yerindeki incelemesi sürüyor. Eve girip girmediğinin belirlenmesi için kamera kayıtları inceleniyor. Mesut Yılmaz'ın korumaları verdiği ilk ifadede "Silah sesini duyduktan sonra sabah eve çilingirle girdik, silahı başucunda bulduk" dediler.

Polis ekiplerinin yapmış olduğu ilk incelemelere göre Mehmet Yavuz Yılmaz'ın ayakta sağ tarafından sıkılan kurşunla intihar ettiği öğrenildi.

Acı haber alan iş, sanat, siyaset dünyasından birçok isim, Yılmaz ailesinin Beykoz'daki evine geldi.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ GELDİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve istanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da olay yerinde incelemelerde bulundu.

Kısa bir süre önce ABD'ye giden Mesut ve Berna Yılmaz'ın haberi aldıktan sonra Türkiye'ye dönmek için harekete geçtiği belirtildi.

Yavuz Yılmaz'ın kardeşi Emir Hasan Yılmaz ile CFS İstanbul Yatırım A.Ş isimli bir şirketleri vardı. İki kardeş bir ara İstanbul'daki üçüncü havalimanında hafriyat işi de yapmıştı.

İçişleri Bakanı Soylu'dan açıklama

BMM Genel Kurulunda devam eden bütçe görüşmeleri sırasında söz alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mehmet Yavuz Yılmaz'ın vefat haberini saat 09.00'da aldıklarını bildirdi.

Soylu, İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürüyle temas kurduklarını, olay yerine intikallerini sağladıklarını söyledi.

Mesut Yılmaz'ın Amerika'dan döndüğünü ve uçakta olduğunu belirten Soylu, Mehmet Yavuz Yılmaz'ın amcalarıyla temas kurduklarını belirterek, "Olayla ilgili, arkadaşlarımızın olay yeri inceleme çalışmaları sürüyor. Yılmaz ailesi ve özellikle Mesut Yılmaz'ı sevenlere başsağlığı diliyorum Allah rahmet eylesin." dedi.

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİLER

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, oğlu vefat eden eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'a ve ailesine başsağlığı diledi.

Bozdağ, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Eski başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz'ın vefat eden oğlu Yavuz Yılmaz'a Allah'tan rahmet, eski Başbakanımız Mesut Yılmaz'a, aile fertlerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dilerim." ifadesine yer verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, merhumun kardeşi Hasan Yılmaz'ı ve amcası Turgut Yılmaz'ı telefonla aradı. Mehmet Yavuz Yılmaz'a Allah'tan rahmet dileyen Kılıçdaroğlu, Yılmaz Ailesinin ve sevenlerinin acısını paylaştı, sabır ve başsağlığı dileklerini iletti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz'ın vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

Bahçeli, taziye mesajında, vefattan duyduğu büyük bir üzüntüyü ifade etti. Mehmet Yavuz Yılmaz'a Allah'tan rahmet dileyen Bahçeli, "Ailesinin acısını paylaşıyor, sabır ve başsağlığı niyaz ediyorum." ifadesini kullandı.

Olay, Mesut Yılmaz'ın da yaşadığı Beykoz Konakları’ndaki bu evde meydana geldi.