İç piyasada gram altın 455 liradan, çeyrek altın 733 liradan, Cumhuriyet altını da 3,050 liradan işlem görüyor. Peki uzmanlar altın fiyatlarında yaşanan değişim için ne diyor? İşte cevabı...

IKON Menkul tarafından hazırlanan altın fiyatları analizinde şu ifadeler kullanıldı: Ardı ardına sert düşüşlerin ardından 1865 desteği üzerinde tutunma çabası görülmekte. Dün 1848 seviyesine kadar geri çekilme yaşanmış olsa bilr günlük mum kapanışı 1865 seviyesi üzerinde gerçekleşti.

Olası tepkilerde ilk direnç 1897 olmakla birlikte ara direnç 1926 seviyesi olarak görülebilir. Olası tepkilerde en azından 1897 seviyesi üzerinde tutunamazsa geri çekilme eğilimi sürebilir.

ÜNLÜ & Co/DAHA tarafından hazırlanan raporda şu ifadeler kullanıldı: "Ons altın üzerindeki baskı artarak sürüyor. Belirgin şekilde güç kazanan dolar endeksinin son iki ayın en yüksek seviyesi olan 94,5'e yaklaşması kaçınılmaz olarak değerli metallerin baskı altında kalmasına neden oluyor.

Kaldı ki, Fed Başkanı Powell ve Merkez Bankası'nın diğer yetkililerinin ekonomideki toparlanmayı desteklemek için daha fazla mali teşvik gerektiğine vurgu yapmalarına karşın Kongre'de odak noktasının Ginsberg'in boş kalan koltuğunu doldurmaya kayması nedeniyle kısa vadede mali desteğe ilişkin iyimser bir haber görmemiz çok kolay görünmüyor.

Bu durum daha fazla likidite artışını engellediği için altın açısından da negatif bir tablo ortaya koyuyor. Teknik açıdan bakıldığında ise 1870 doların altındaki rakamların kısa vadeli görünümü bozduğunu düşünüyoruz. Geri çekilmenin devam etmesi durumunda bir sonraki destek noktası olan 1840 doların üzerinde ne derece güçlü kalınabildiğini izleyeceğiz.

Gedik Forex tarafından hazırlanan analizde şöyle denildi: Ons altın için yorucu bir haftaydı. Piyasadaki panik havası, hisse senetlerinden ve emtialardan çıkışlara neden olduğu gibi, Dolarında yükselmesi altında satışları daha da hızlandırdı. Haftanın son işlem gününde, ons altın biraz soluklanıyor.

Dün 1848$ seviyesine doğru düşüşünün ardından bu seviyeden aldığı destekle yukarı yönde hareket etmeye başladı. Ancak teknik hala çok güçlü değil. Olası haber akışlarına karşı oldukça hassas. Bugün içinde ABD'den açıklanacak veriler bulunuyor ancak etki sınırlı olabilir.

ABD'de Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında teşvik paketine dair olumlu mesajlar gelmesi, Demokratların 2,4 Trilyon Dolarlık yeni bir teşvik paketi hazırlığında olması ilerleyen süreç için altın açısından olumsuz.