Türkiye genelinde devam eden operasyonlarda terör örgütü PKK’ya büyük darbe vuruluyor. Son bir haftada 483 terörle mücadele operasyonu yapıldığı, 52 teröristin etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanlığı, 8-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen operasyonlara ilişkin açıklamada bulundu. Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando Birlikleri, Polis Özel Harekat (PÖH) ayrıca iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hava ve Kara unsurlarınca 483 operasyon gerçekleştirildi. Örgüte yardım ve yataklık iddiası ile 118 kişi gözaltına alındı. Ülke genelinde yürütülen operasyonlarda 38'i ölü, 11'i teslim olan, 3'ü sağ olmak üzere toplam 52 terörist etkisiz hale getirildi. DEAŞ terör örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 2, FETÖ/PDY ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 767, sol terör örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 4 kişi gözaltına alındı.

BİN 238 GÖZALTI

Öte yandan, dönem içerisinde, vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, çocuk ve gençlerin madde bağımlılığı başta olmak üzere her türlü zararlı alışkanlıklardan korunmaları maksadıyla, sokak satıcılarına yönelik planlı çalışmalar ile Narko Sokak Operasyonu kapsamında 81 ilde yapılan operasyonlarda bin 238 kişi gözaltına alındı. Ayrıca 81 ilde 10 bin 273 personelin katılımıyla çocukların huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim ve öğretimlerini yapabilmeleri amacıyla 6 bin 74 okul ve çevresinde (okul servis araçları, kahvehane, internet kafe, oyun salonu, parklar vb.) "Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması-2" yapıldı.