Özel,Emekliye bayramlarda iki maaş ikramiye verilmesi, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2015 seçim vaadiydi, seçim beyannamesinde vardı. Recep Tayyip Erdoğan 2015'in 1 Kasım seçimlerinde "Biz de vereceğiz" dedi. Üç yıl gecikmeli 2018'de 1000 lira verdiler. Şimdi o 1000 lirayı o günden bugüne artırmamışlardı. CHP "Enflasyon uygulansın 1500 lira olsun" diye kanun teklifi verdi. Ancak iktidar bunu bu yıl ki enflasyonu baz alarak uygulamaya çalışıyor.
Bu kabul edilebilir değil. Bu ikramiyeyi alamayan emekliler var, örneğin banka emeklileri. Mutlaka onlara da verilmeli ifadelerini kullandı.


"Ve ben bunu Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 1100 lira yaptım demek Meclis'in çıkardığı bir kanunu kararname ile değiştirmektir ki bu da hukuksuzdur" dedi.

"Beş partinin oylarıyla beş dakika da bu kanunu meclisten geçirebiliriz"

Bunun için bizim teklifimiz..Yarın meclisimiz açıktır. Yarın beş partinin oylarıyla beş dakika da bu kanunu, bütün emeklileri kapsayacak ve 1500 lira olacak şekilde meclisten geçirebiliriz. 1100 lira emekliyle alay etmektir. 1100 lira beklentileri karşılamamaktır. 1100 lira bu Pandemi döneminde emekliye sahip çıkmamaktır.