Kurbanlık alırken dolandırılmayın!!..Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu,"Bir kısım açıkgözler, tek bir hayvanı birden çok kişiye pazarlıyor. Bazı kişiler de ellerindeki sahte paraları kurban pazarlarında piyasaya sürüyor “dedi

Tüketici derneklerinin yetkilileri, yaklaşık 500 bin büyükbaş, 2 milyon da küçükbaş hayvanın kurban olarak kesileceği tahmin edilen bayram öncesi kurbanlık alacak vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, yaptığı açıklamada, son yıllarda gelen şikâyetlerden anlaşıldığı üzere, genellikle belediyelerce belirlenen kurban satışı için ayrılan yerlerin dışında faaliyet gösteren bazı kişilerce insanların mağdur edilebildiğini belirtti.

Her yıl bayram öncesinde birçok tüketicinin kurban olarak kesilen hayvanın hastalıklı çıktığı veya dolandırıldığı yönünde şikayette bulunduğuna işaret eden Ağaoğlu, "Tüketici Kanunu'na göre satın alınan hayvanlar mal statüsündedir ve ayıplı çıkması halinde bedel iadesi dahil olmak üzere tüketicinin hakları bulunmaktadır ancak bu noktada tüketicilerin aldatıldığını ispat edebilmesi açısından ödeme belgesiz Kurbanlık alırken "kurban" olmayın uyarısı yaptı.

TÜSODER Onursal Başkanı Ağaoğlu "Bir kısım açıkgözler, tek bir hayvanı birden çok kişiye pazarlıyor. Bazı kişiler de ellerindeki sahte paraları kurban pazarlarında piyasaya sürüyor “uyarısı yaptı.

"Kurbanın görüntüsünü çekmek delil olabilir"

Günümüzde hemen her cep telefonunda fotoğraf çekme özelliğinin bulunduğunu vurgulayan Ağaoğlu,- "Kurbanın görüntüsünü çekmek delil olabilir" dedi. En çok karşılaşılan durumun sahte para vermek, aynı hayvanı birden fazla kişiye satmak olduğu olduğunu bildirerek, bu konulara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi