Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında zor günler geçiren ve düşme hattına kadar gerileyen Fenerbahçe, Medipol Başakşehir'i konuk etti. Yüksek tempoda ve bol pozisyonlu geçen mücadeleden gol sesi çıkmadı. Karşılaşma 0-0 eşitlikle sona erdi.

Fenerbahçe'nin sayısız gol pozisyonundan yararlanamadığı mücadele sert geçti. Toplamda 9 sarı kartın çıktığı mücadelede tempo bir an olsun düşmedi.

Mücadelenin 81. dakikasında Medipol Başakşehir'in golü hakem Ali Palabıyık tarafından ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı. Bu anlarda 'VAR' sistemi arıza nedeniyle devre dışı kaldığı için pozisyonun tekrarı izlenemedi.

90+3. dakikada Başakşehir net bir pozisyondan daha yararlanamadı. Edin Visca sağ çaprazdan kaleci ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top Harun Tekin'de kaldı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 8 yaptı ve 15. sırada yer aldı. Başakşehir ise 15 puanla averajla 2. sıraya yükseldi. Lider Galatasaray'ın kazandığı haftada 2 puan kaybeden Başakşehir'in sarı-kırmızılı takımla arasındaki puan farkını 3 oldu. Abdullah Avcı'nın takımı ise üst üste 3. beraberliğini aldı.

SİSTEM DEĞİŞTİ

Spartak Trvana karşısında takımını 3-5-2 dizilişiyle sahaya çıkartan Cocu, Medipol Başakşehir önünde kadroyu bozmamasına rağmen sistemini değiştirdi. Kalede Harun Tekin'e şans veren Cocu, savunma dörtlüsünü Mauricio Isla, Martin Skrtel, Roman Neustaedter ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluşturdu. Orta sahanın göbeğinde Diego Reyes ile Jailson, sağ açıkta Andre Ayew, sol açıkta ise Eljif Elmas görev aldı. Fenerbahçe'de ileri uçta ise Michael Frey ile İslam Slimani çift santrfor olarak görev yaptı.

SOLDADO TEKRAR KADRODA

Fenerbahçe'nin İspanyol santrforu Roberto Soldado, 5 müsabaka sonra maç kadrosuna girdi. UEFA listesine yazılmadığı için UEFA Avrupa Ligi'ndeki iki maçta kadroya giremeyen Soldado, ligdeki son 3 karşılaşmada da kadroya dahil edilmemişti. İspanyol santrfor son olarak ligde 1 Eylül'de oynanan Kayserispor maçında görev almıştı.

İKİNCİ KALECİ BERKE ÖZER

Fenerbahçe'nin 18 yaşındaki file bekçisi Berke Özer, bu sezon ilk kez ikinci kaleci olarak kulübede yer aldı. Volkan Demirel'in kadro dışı bırakılması, Carlos Kameni'nin ise federasyon listesine dahil edilmemesiyle Berke, ikinci kaleci pozisyonunda Medipo Başakşehir kadrosuna yazıldı. Taraftarlar da genç kaleciyi tribüne çağırarak destek verdi.

EMRE BELÖZOĞLU YETİŞMEDİ

Medipol Başakşehir'de kaptan Emre Belözoğlu sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe karşılaşmasının kadrosunda yer almadı. İki maçlık cezası sona eren ve geçtiğimiz hafta Evkur Yeni Malatyaspor mücadelesinde sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Emre, bu hafta da takımını yalnız bıraktı. Abdullah Avcı'nın ekibinde, cezası süren Arda Turan ile tedavisi devam eden Alparslan Erdem bu mücadelede yer alamadı.

ELİA 2 HAFTA SONRA KADROYA DÖNDÜ

Turuncu-lacivertli ekipte, sakatlığı nedeniyle Bursaspor ve Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmalarında kadroda bulunmayan Hollandalı futbolcu Eljero Elia, Fenerbahçe mücadelesinin kadrosuna alındı. Elia, son olarak Medipol Başakşehir'in Antalyaspor'u 4-0 mağlup ettiği maçta ilk 11'de sahaya çıktı. Bu karşılaşmanın 61. dakikasında sakatlanan Elia yerini Soner Aydoğdu'ya bırakmıştı. Medipol Başakşehir, Elia'nın kadroda olmadığı son iki maçtan da beraberlikle ayrıldı.

SAAT: 18:00
HAKEM: Ali Palabıyık
STAT: Ülker
YAYIN: BeIN SPORTS 1

FENERBAHÇE: Harun, Isla, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali, Reyes, Jailson, Eljif, Ayew, Frey, Slimani
YEDEKLER: Berke, Şener, Yiğithan, Mehmet Topal, Valbuena, Benzia, İsmail, Mehmet Ekici, Barış, Soldado
TEKNİK DİREKTÖR:
Phillip Cocu

BAŞAKŞEHİR: Mert, Caiçara, Da Costa, Epureanu, Clichy, Mahmut, İrfan Can, Visca, Mossoro, Napoleoni, Adebayor
YEDEKLER: Volkan, Uğur, Yusuf, Attamah, Elia, Soner, Jojic, Kerim Frei, Gökhan, Bajic
TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı