İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener CHP Genel Merkezi'nde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile saat 20.00'de bir araya geldi. Akşener başkanlığındaki İYİ Parti heyetinde Cihan Paçacı, Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu yer aldı. Heyeti CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kağan Salıcı ve Seyit Torun aşağıda karşıladı. İttifak anlaşmasının ardından bir araya gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Akşener ortak açıklama yaptı. Ayrıntıya girmeyen iki lider de 'Hayırlı uğurlu olsun' temennisinde bulundu.

İKİ LİDERDEN ORTAK AÇIKLAMA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener CHP Genel Merkezi'nde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. İki lider görüşme sonrası açıklama yaptı. Açıklamada işbirliğinin nasıl gerçekleşeceği konusunda net bir açıklama yapılmazken "Güzel bir anlaşma" olduğu ifade edildi.

KILIÇDAROĞLU: BEKLENTİMİZ YOK

Kemal Kılıçdaroğlu, "İnsanların bizden beklentileri var. Özel kişisel angajmanlara girmeden yolumuza devam ettik. Güzel bir çalışma oldu. İnşallah baharda Türkiye bir baharı yakalayacak. Güzel şeyler olacak. Biz kendimize Türkiye'ye adamış iki genel başkanız. Bireysel hiç bir beklentimiz yok. Bütün mesele, çocuklarımız daha güzel bir Türkiye'de yaşasınlar. Daha güzel okullara gitsinler. İşsizliğin olmadığı, yoksulluğun olmadığı bir Türkiye yerelden başlayarak inşa etmek istiyoruz" dedi

AKŞENER: HAYIRLI BİR BAŞLANGIÇ

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, açıklamasında, "İşbirliği ve güçbirliği yapmak üzere İYİ Parti ve CHP heyetleri anlaştılar. Ülkemize hayırlar uğurlar getirsin inşallah. Ülkemizdeki bu umutsuz havanın dağılmasına sebep olur inşallah. Hayırlı bir başlangıcı yaptığımızı düşünüyoruz. Aday olacak olmuş olan bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

CHP VE İYİ PARTİ ANLAŞTI

Kulislerde dolaşan bilgilere göre CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmesinde uzlaşma sağlandı. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana adayının CHP’li olacağı belirtiliyor. Ayrıca CHP’nin elindeki belediyelerde İYİ Parti aday çıkarmayacak. Denizli, Balıkesir Trabzon Mersin Samsun Erzurum ise İYİ Parti'de olacak. Balıkesir ve Manisa ise liderler zirvesinde ele alınacak. Samsun, Trabzon, Ordu, Denizli, Manisa ve Balıkesir de ise İYİ Parti'nin adayının destekleneceği öğrenildi.

İŞTE UZLAŞMA SAĞLANAN SEÇİM BÖLGELERİ

CHP-İYİ Parti arasında yürütülen ittifak görüşmelerinde sıcak gelişmeler yaşandı. Gün içinde iki siyasi parti kaynaklarından ittifakın bittiği açıklaması yapılmıştı ancak son anda yapılan telefon trafiğiyle İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın saat 15.30 civarında CHP Genel Merkezi’ne gitti. Bu gelişmenin ardından CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun da İYİ Parti’ye bir ziyaret gerçekleştirdi..

Taraflar önce uzlaşma sağlanan bölgelerin listesini çıkararak bu konuda anlaşma sağladı. Buna göre Ankara, İzmir ve İstanbul CHP'ye bırakıldı. Yine iddialara göre Ankara konusunda taraflar Mansur Yavaş konusunda belirli bir mesafe katetti.

İYİ Parti ise 24 Haziran seçimlerindeki alınan oylar ve adayların durumları değerlendirilerek Balıkesir, Trabzon ve Erzurum bırakıldı. İlk gelen bilgilerde Ordu'nun durumu ise henüz netleşmedi. Ordu ve Mersin konusundaki kararın genel başkan düzeyine bırakıldığı kaydedildi. Bilindiği gibi bölgenin en güçlü isimlerinden olan Burhanettin Kocamaz, MHP'den istifa etmiş ve İYİ Parti'den aday olmuştu.