İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun eşi Sera Netanyahu Cezaevine girmekle karşı karşıya.

Sera Netanyahu yöneltilen suçlamalar arasında , zengin akşam yemeği partileri düzenlenmesi ve özel şef kiralaması için kamu fonlarını kullanmak ve bu fonlardan tam 110.000 doların üzerinde harcama yapmak.

İsrail basını kendisiyle ilgili bir çok rüşvet ve yolsuzluk dosyaları olan 'Bibi' lakabıyla bilinen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyah'nun etrafındaki çemberin daraldığını ve kerı kocaya hapishane yolunun göründüğünü belirtti.

Başbakan'ın üçüncü karısı olan Sara Netanyahu, devlet fonlarını kötüye kullanmaktan, sahte faturalarla mal almaktan ve güveni ihlal etmekle suçlanıyor.

Netanyahu çiftinin , eski yiyecek içeçek şefi Mani Naftali'nin ortaya attığı iddia ise yenilir yutulur cinsten değil eski Naftali'nin, iddisına göre kendisinden, Sera Netanyahu Başbakanın ikametgahında yapılan özel etkinliklerde misafir sayısını daha fazla gösterilmesini ve kişi başı yemek fiyetlerının daha fazla gösterimlesini istendiğini söyledi ve bu suçlamayla ilgili dava açtı.

Bunun üzerene İsrail basını Sara Netanyahu'ya karşı bir kaç hafta içinde dolandırıcılıktan iddianame hazırlanacağı haberleri yer aldı.