Güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatıldıktan sonra 5 Ocak'ta açılan Habur Sınır Kapısı'ndan son 6 günde Türkiye'ye giriş yapan araç sayısı 826'ya, çıkış yapan araç sayısı da bin 99'a ulaştı.

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan ve güvenlik gerekçesiyle 14 Aralık'tan itibaren geçici olarak kapatılan Habur Sınır Kapısı'ndan 5 Ocak'ta hem Irak'a hem de Türkiye'ye araç geçişine başlandı.

Tırların güvenlik güçlerince alınan önlemler eşliğinde konvoy halinde kontrollü şekilde geçişleri çevre yolundan sağlanırken, bu süreçte Habur Sınır Kapısı'ndan geçiş yapan araç sayısı da her geçen gün arttı.

5 Ocak'ta 50 aracın Türkiye'ye giriş, 71 aracın da çıkış yaptığı Habur Sınır Kapısı'ndan dün Türkiye'ye 374 aracın geçişi, 213 aracın da çıkışı sağlandı.

Habur'dan 5-10 Ocak tarihleri arasında 826 araç Türkiye'ye giriş yaptı, bin 99 araç da yurt dışına çıktı.

Bu arada, Habur Sınır Kapısı yönüne giden araçların geçişinin sağlandığı çevre yolunun Nusaybin ilçesi mevkisinde zaman zaman araç yoğunluğu gözleniyor.

Güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatılan Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a araç geçişlerine 5 Ocak'ta izin verilmiş, aynı gün Irak'tan da Türkiye'ye geçişler başlamıştı.


Kaynak: AA