Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da yağışın saat 15.00'dan itibaren etkisini azaltacağını açıkladı.

İstanbul'a 1 günde son 32 yılın en yoğun yağışı düştü. Yollar, metrolar, duraklar sular altında kaldı, araçlar sulara gömüldü. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş "Öğleden sonra daha ciddi bir yağış bekleniyor." deyince vatandaş iyice panikledi. İstanbulluyu rahatlatacak haberi ise meteoroloji verdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'u etkisini altına alan sağanak yağışın saat 15.00'ten itibaren etkisini azaltacağını açıkladı.

15:00'DAN İTİBAREN ETKİSİ AZALIYOR

İstanbul'u etkisi altına alan kuvvetli sağanak yağışın saat 15:00'dan sonra etkisini azaltacağı bildirildi. Ancak yağışlı sistemin Marmara'nın doğusuna hareket edeceği belirtildi.
Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, halen Marmara Bölgesinde devam etmekte olan kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, önümüzdeki saatlerde (15:00'dan sonra) Trakya ve İstanbul'da etkisini azaltması bekleniyor.

5 İLE ŞİDDETLİ SAĞANAK UYARISI

Yapılan açıklamada, yağışlı sistemin Marmara'nın doğusuna hareket ederek Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın'ın özellikle kıyı kesimlerinde yarın öğle saatlerine kadar şiddetli (75-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olması beklendiği duyuruldu.

İSTANBUL'DA METRO SEFERLERİNDE SON DURUM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kenti etkisi altına alan yağışların ardından metro seferleri ile ilgili bilgi verdi.

Yapılan yazılı açıklamada "Yenikapı Atatürk Havalimanı kısmı sefer yapılamıyor, Yenikapı Hacıosman kısmi sefer yapılamıyor" denildi. Metronun diğer tüm hatlarında ise seferlerin aksamadan devam ettiği özellikle belirtildi.

İBB'den yapılan açıklamanın tam metni ise şöyle:

"M-1 Yenikapı Atatürk Havalimanı kısmı sefer yapılamıyor (Bakırköy-Yenikapı arası)
M-2 Yenikapı Hacıosman kısmi sefer yapılamıyor. (Yenikapı-Haliç arası)
Metronun diğer tüm hatlarında normal seferler aksamadan devam ediyor.