Fenerbahçe, Pereira ile yollarını ayırmak için ilginç bir yöntem denediği iddia edildi. Fenerbahçe yönetimi Pereira ile yolları ayırmak için yardımcılarının gönderecek. Fenerbahçe yönetim, Monaco maçı sonrası istifa etmeyen Portekizli teknik adamın ekibini dağıtmayı planlıyor.


Yanına iki yerli isim verilmesi planlanan Pereira’nın, bu isimlerle çalışması istenecek. Bu planın iki amacı var. İlki; Pereira’ya tazminatını vermek istemeyen sarı-lacivertliler böylelikle Pereira’nın direncini kırmaya çalışıyor.


İkincisi ise Portekizli istifa etmez ve çalışmaya devam ederse de yönetim takıma hakim olacak. Yapılan yanlışlara maç öncesinde müdahale edilecek. Özellikle lig maçlarında Pereira’nın ekibinin yetersiz kaldığı tespit edildi. Eğer ligi tanıyan iki yerli yardımcı teknik adam göreve gelirse analizler daha sağlıklı yapılacak.

Yönetim bu konudaki son kararını yönetim kurulu toplantısında verecek. Yeni yerli yardımcı teknik adamlar için de araştırmalar sürüyor.

Sarı-lacivertlilerde birçok yöneticinin yanı sıra başkan Aziz Yıldırım’ın da Pereira’ya karşı tepkili olduğu öğrenildi. Başkan Yıldırım, geçen sezon iki kez yönetim kurulundan gelen taleplere rağmen Pereira ile devam edilmesi yönünde görüş bildirdi. Son olarak Galatasaray ile oynanan derbi maçı sonrası birçok yönetici, hocayla yolların ayrılması gerektiğini ifade etmişti. Ancak Aziz Yıldırım, yeni sezona girerken yeni bir teknik adamın risk oluşturduğunu belirterek Pereira’nın artık ligi tanıdığını ve hatalarından ders almaya başladığını ifade etmişti. Ancak turun kaybedilmesiyle başkan Aziz Yıldırım da desteğini çekti.

Öte yandan, Vitor Pereira, Guiliano Terraneo’nun vasıtasıyla Fenerbahçe’ye imza atmıştı. Portekizli çalıştırıcı, geçtiğimiz sezon kupa alma başarısı gösteremedi. Avrupa Ligi’nde son 16 turunda elenen Pereira, Şampiyonlar Ligi’nde de 3. ön eleme turundan öteye gidemedi.

Kaynak: Milliyet


Marcelo Bielsa'nın soyunma odası konuşması!
Fenerbahçe'nin Vitor Pereira'nın yerine getirmek istediği Arjantinli teknik direktör Marcelo Bielsa'nın 0-0 biten Marsilya-Lyon maçı sonrası soyunma odası konuşması.