Fenerbahçe ile Anadolu Efes, 32. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda karşı karşıya geliyorlar. Fenerbahçe Anadolu Efes karşılaşmasını canlı olarak aktarıyoruz.

2: Maçın ilk basketi Vesely'den geldi. Fenerbahçe 2-0 önde.

İlk molaya Fenerbahçe Anadolu Efes karşısında 6-1 önde giriyor.

İlk periyodun bitimine 2.05 kala skor Fenerbahçe lehine 11-7.

Karşılaşmada ilk periyot, Fenerbahçe'nin 15-9 üstünlüğü ile sona erdi.

Fark 10 sayıya çıktı! Fenerbahçe, Anadolu Efes'in 19-9 önünde...

İkinci periyotta ilk 5 dakika tamamlandı. Skor, 27-16 Fenerbahçe'nin lehine.

İkinci periyoun bitimine 4 dakika 34 saniye kala fark 16 sayı oldu! Skor şimdi 32-16...

Mücadelede ilk yarı sona erdi. Fenerbahçe, ilk yarıyı Anadolu Efes'in 39-27 önünde tamamladı.

Üçüncü periyotta ilk 5 dakika tamamlandı. Fenerbahçe'nin Anadolu Efes'e karşı skor üstünlüğü sürüyor. Son durum 50-40 Sarı-Lacivertli kulübün lehine.

Üçüncü periyot sonucu:

Fenerbahçe 64-56 Anadolu Efes

7 dakika kala Ali Muhammet'in 3 sayılık basketiyle Fenerbahçe skoru 69-60 yaptı. Ali Muhammet'in 19. sayısı oldu bu üçlük... Amerikalı oyun kurucu maçın da en skorer ismi...

5 dakika 21 saniye kala skor: Fenerbahçe 71-60 Anadolu Efes

Fenerbahçe 71-64 Anadolu Efes Son 4 dakika 20 saniye

Cedi Osman'dan çok kritik üçlük... 3 dakika kala skor 73-67...

Son 1 dakika 30 saniye 74-67'lik Fenerbahçe üstünlüğü var...

47 saniye kala Udoh'tan çok kritik basket: Fenerbahçe 77-69 Anadolu Efes...


MAÇ ÖNCESİ NOTLARI

Obradovic: Bu kupayı müzemize götürmek istiyoruz

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, zorlu müsabaka öncesi yaptığı açıklamada müzelerine bir kupa daha götürmek istediklerini söyledi. Sırp çalıştırıcı; "Anadolu Efes gibi güçlü bir ekiple karşılaşacağız. Geçtiğimiz gün Türkiye Basketbol Federasyonu ile yaptığımız toplantıda da görüşüldüğü üzere Avrupa'nın Euroleague'ten sonra en değerli liginde oynuyoruz. Bu bilinçle çıkacağımız bu maçtan galip ayrılarak bu kupayı müzemize götürmek istiyoruz" diye konuştu.

Melih Mahmutoğlu: Rakibimize büyük saygı duyuyoruz

Fenerbahçe Kaptanı Melih Mahmutoğlu ise "Çok kaliteli bir kadroya sahip, önemli bir ekibe karşı oynayacağız. Rakibimize büyük saygı duyuyoruz. Zorlu bir maç olacak. Anadolu Efes'e şimdiden başarılar diliyorum. İki takım da sezona kupayla başlamak isteyecektir. Biz de bu önemli kupayı kaldırarak sezona başlama arzusundayız. Tüm kulüplerimize sakatlıksız, güzel ve hayırlı bir sezon diliyorum" sözleriyle başarı temennilerini iletti.

Perasovic: Herkes için keyifli bir maç olmasını diliyoruz

Anadolu Efes Başantrenörü Velimir Perasovic, takımıyla çıkacağı ilk resmi müsabaka öncesi keyifli bir maç ve sezon dileğinde bulundu. Sırp baş antrenör, "Öncelikle çok mutluyuz. Bu kupaya geçen yılın finalisti unvanıyla katılıyoruz. Avrupa'nın en iyi liginde oynuyor olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bundan büyük mutluluk ve memnuniyet duyuyoruz. Herkes için keyifli bir maç olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Doğuş Balbay: Sezona en hazır takım Fenerbahçe

Anadolu Efes Kaptanı Doğuş Balbay ise "Geçen yıl kazandığımız bu kupayı bu sezon da kazanmak istiyoruz. Fenerbahçe yakından tanıdığımız bir ekip. Kadrolarını koruyup kaliteli transferler yaptılar. Şu anda sezona en hazır takımlardan biri konumundalar. Kupa müsabakası tek maç üzerinden oynanacağı için 40 dakikada en az hata yapan takım kupaya uzanacaktır. Çekişmeli bir maç olacak, galip gelmek bizi çok mutlu edecektir. Türk basketbol severlere güzel bir oyun izletebilmek ve Ankara seyircisini coşturmak arzusundayız. Fenerbahçe'ye de bu maçta ve Euroleague'de başarılar diliyorum. Sakatlıktan uzak, güzel bir sezon olsun" sözlerine yer verdi.