Van'da PKK'lı teröristlerce Gevaş İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatarlı saldırı düzenlendi.

Alınan bilgiye göre, teröristler, iftar saatinde İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatarla saldırdı. Roketatar mermisi binanın duvarına isabet etti. Olayda can kaybı ve yaralanan olmazken, kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Terör saldırısı, olayın yaşandığı yerin yakınında Gevaş ve Büyükşehir Belediyesince kurulan iftar çadırındaki vatandaşlar arasında paniğe neden oldu.

SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN 3 TERÖRİST YAKALANDI

Van'ın Gevaş İlçe Emniyet Müdürlüğüne iftar saatinde teröristlerce roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıyı gerçekleştiren 3 terörist, operasyon sonucu yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamada, İlçe Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristler tarafından saat 19.34'te roketatarlı saldırı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gevaş ilçesinde ilçe emniyet amirliğine yönelik silahlı saldırıda bölücü terör örgütü mensuplarınca 2 adet roket atılmış, ilçe emniyet amirliği ile aynı bölgede düzenlenen toplu iftar programı sırasında gerçekleşen saldırıda, herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmamıştır."

Terör saldırısı sonrası saldırganların yakalanması için operasyon başlatıldığı kaydedilen açıklamada, "İlçenin Selimiye Mahallesi Bediuzzaman Camisi yakınlarında içerisinde bulundukları 56 XX XXX plakalı araçta 3 şahıs yakalanmış, yapılan ilk sorgulamada saldırıyı gerçekleştirdiklerini itiraf etmişlerdir. Olayın detaylarıyla aydınlatılması çalışmaları ve tahkikat devam etmektedir." ifadesi kullanıldı.

GEVAŞ BELEDİYE BAŞKANI HAKAN SALDIRIYI LANETLEDİ

Van'ın Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına düzenlenen terör saldırısını lanetledi.

Hakan, yaptığı açıklamada, PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırı anında vatandaşların iftar için ramazan çadırında bulunduğunu anlattı.

Böylesi hissiyatın yüksek olduğu bir ayda, iftar saatinde düzenlenen saldırının kabul edilecek bir yanının olmadığını kaydeden Hakan, şöyle dedi:

"Bu sofrada her fikirden, yaşlısı, kadını, çocuğu vardı. İftar programı düzenlemiştik. Rahmet ayı bereket ayı bütün hissiyatın yüksek olduğu bir aydır. Bizde önce olayı anlamadık, iftara iki üç dakika kala kalabalığın üstünden geçen bir cisim yakında patladı. İnsanlar ramazan topu anladılar. Biraz da panik olmamasının nedeniydi. Daha sonra anladık ki emniyete saldırı olmuş, çatışma sesleri geldi. İftar saatindeki bu saldırıyı sadece terör olayı olarak nitelendirmenin hafife alınacağı kanaatindeyim. Ramazan ayında küçük çocukların olduğu iftar saatinde özellikle bu anın seçilmiş olmasının insanlıkla açıklanacak bir yanı yoktur. Lanet ediyoruz."