Hem UNESCO'nun dünya mirası listesinde bulunan Arouca Geopark'ın içinde yer alması hem de uzunluğuna atıfla '516 Arouca' adı verilen köprünün, bölgede Covid-19 salgını sırasında darbe alan turizm sektörünü canlandırması hedefleniyor.

Paiva Nehri'nin 175 metre yukarısında asılı duran körpü, panoramik manzarasıyla nefes kesici.

Metal korkuluklu 127 tabla

Tibet tarzı asma köprünün güvenliği ise çelik halatlar ve köprünün her iki tarafına dikilen V şeklindeki çelik sütunlara bağlanan metal korkuluklu 127 tablayla sağlanmış.

Bu sırada '516 Arouca', daha önce İsviçre Alpleri'ndeki Charles Kuonen'in elinde bulunan 'dünyanın en uzun yaya köprüsü tacını' da İsviçre'den almış oldu. İsviçre'deki köprü 494 metre uzunluğunda.

Köprüyü geçmek 10 dakika sürüyor

Eğer köprünün altından akan şelale manzarasını seyrediyorsanız karşıya geçmenin yaklaşık 10 dakika sürdüğü belirtiliyor. Ancak hali hazırda köprüyü "biraz korkarak" geçenlerin ifadelerine göre hızlı adımlarla 4 dakikada karşı tarafta olabilirsiniz.

Aruca belediye başkanı Margarida Belem, köprüde dururken, köprünün daha fazla insanı hareket etmeye ve bölgede kalmaya teşvik etmek için daha geniş bir stratejinin parçası olduğunu söyledi.

Reuters'a konuşan belediye başkanı, 'Üstesinden gelmemiz gereken pek çok zorluk vardı … ama başardık.'

'Dünyada bunun gibi başka bir köprü yok.'

Portekizli Itecons stüdyosu tarafından tasarlanan köprünün yapımı ise üç yıl sürdü.