Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, “Tayyip Erdoğan’ı denklemin dışında tuttuğumuz zaman Türkiye’de Amerika Birleşik Devletleri’nin karşısında ayakta duramayız" dedi.

Partisince İzmir il başkanlığının bir otelde düzenlediği panele katılan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, geçen hafta yapılan halk oylamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Halk oylaması ve onu takip eden süreçte “Evet” ve “Hayır” oyu verenlerin ayrıştırılarak, birbirine düşürülmek istendiğini kaydeden Perinçek, kavga ederek hiçbir şeyin çözülemeyeceğini, her iki oyu verenin de millet olduğunu vurguladı.

'GÜÇLÜ BİR SİYASİ FİGÜR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de güçlü bir siyasi figür olduğuna dikkati çeken Perinçek, “Tayyip Erdoğan’ı denklemin dışında tuttuğumuz zaman Türkiye’de Amerika Birleşik Devletleri’nin karşısında ayakta durabilecek, hükumet olabilecek bir seçenek yaratmak mümkün değil. Bu seçeneği gerçeklerin içinden çıkarıyoruz. O gerçek, PKK ve FETÖ terör örgütleriyle vatan bütünlüğü için mücadele eden Türkiye.” diye konuştu.