Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenen G20 zirvesinin ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kırık Türkçe'siyle IKBY'nin referandum kararını ve ardından Selahattin Demirtaş'ı soran Kürt gazeteciye "Söylediğiniz kişi bir teröristtir." diyerek cevap verdi.

"HERHALDE IRAK'IN BÖLÜNMESİNİ İSTİYORSUN"

Erdoğan "Kürtler için devlet istiyor, Türkiye neden destek vermiyor?" diyen gazeteciye "Anlıyorum ki sen Irak'ın bölünmesini istiyorsun. Biz Irak'ın bölünmesine müsaade edemeyiz. Eğer Irak'ta bölünme başlarsa, bir taraftan Türkmenler bir taraftan Araplar başlar. Irak paramparça olur. Bunun bir de mezhebi boyutu var. Bir taraftan Haşdi Şabi kendine yer arıyor. Öbür taraftan Sünniler var. Bu parçalanmaya müsade mi edelim? Şu ana kadar Barzani'ye en büyük desteği biz verdik. Ama diyoruz ki bölünmeyin, birlikte bereket vardır." dedi.

"DEMİRTAŞ TERÖRİSTTİR"

Selahattin Demirtaş ile ilgili soru üzerine ise "Teröristleri cezaevlerinden bırakma yetkisi bizde değildir. Söylediğiniz kişi bir teröristtir. Öyle bir teröristtir ki, bütün Kürt kardeşlerimi sokağa döküp, 53 Kürt kardeşimi öldürten bir teröristtir. Bu söylediğim suçlarından sadece bir tanesidir. Bunlar bizim arkamızda PKK var, YPG var diye meydan okuyan kişilerdir. Yargı onlarla ilgili ne karar verirse odur." diye cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'ya tepki: Bu mu özgürlükCumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'ya tepki: Bu mu özgürlük