Başkent Şam'da Esad rejiminin ablukasındaki Doğu Guta bölgesinde yaklaşık 400 bin sivil kuşatmanın yol açtığı açlık ve hastalıklarla mücadele ediyor. Bölgede yaşanan insani krizin boyutları derinleşirken kuşatma altındaki aileler zor günler yaşıyor.

ÇÖPTEN YİYECEK TOPLUYOR

Aç kalarak çöpten topladıklarını satarak çocuklarının karnını doyurmaya çalışan Ebu Kasım, yetersiz beslenme ve açlık yüzünden ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya. Eskiden fayans ustası olarak çalışan Ebu Kasım'ın, iş bulamadığı için maddi durumu da kötüleşti.

GÜNDE YARIM ÖĞÜN YİYORUZ

42 yaşındaki Ebu Kasım ailesine uzanacak yardım elini bekliyor: “Çocuklarımla her gün yarım öğün yiyoruz. Bulduğumuz yarım öğünü topladığım plastikleri satarak elde ediyoruz. İki çocuğum aç uyuyor, aç uyanıyor. Evdeki her şeyi sattık. Sağlık durumum her gün kötüye gidiyor.”

SABIR İÇİN ALLAH’A DUA EDİYORUM

Tüm Doğu Guta'nın zor günler geçirdiğine işaret eden Ebu Kasım, çöplerde plastik dahi bulamamaya başladığını söyledi. Ebu Kasım, her şeye rağmen "Sabredenlerden olmak için dua ediyorum" diyor. Doğu Guta'daki 1 bardak süt bin Suriye lirasına (7,3 TL) satılıyor.