Çanakkale'de Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için denize açılan mültecilere ait tekne battı. Korkunç olayda ilk belirlemelere göre 39 kişi hayatını kaybetti.


Alınan bilgiye göre, aralarında kadın ve çocukların da olduğu, Burma, Afganistan ve Suriye uyruklu çok sayıda kişi, Midilli Adası'na geçmek için Bademli köyünden tekneyle denize açıldı.

Kıyıdan uzaklaştıktan bir süre sonra tekne, henüz belirlenemeyen nedenle battı.

Olayda ilk belirlemelere göre, 39 kişinin cesedine ulaşıldı, TCSG-17 Bot Komutanlığı ekipleri, 43 kişiyi boğulmaktan kurtardı.

Küçükkuyu rıhtımına getirilen 43 yabancı uyruklu, ambulanslarla Edremit Devlet Hastanesine sevk edildi.

Denizde boğulanların cenazeleri Ayvacık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili 1 Türk, organizatör olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Şüpheli organizatörün ifadesinde "Ben yapmadım. Beni kullandılar. Ben de teknedeydim" dediği öğrenildi.

Kaçakların bindiği 17 metrelik teknenin kıyıdan açıldıktan kısa süre sonra kayalıklara çarparak battığı belirlendi. Kurtarılanların sayısı da 62'ye çıkarken, 6 cesedin teknede, diğerlerinin denizde ve sahilde bulunduğu belirtildi.


Sahil güvenlik ekipleri, boğulmaktan kurtarılan yabancı uyrukluların ifadelerinin ardından çok sayıda ekiple denizde arama çalışması başlattı.