Sağlık Bakanı Recep Akdağ, halk oylamasına ilişkin, "Bu referandum, bir partinin referandumu değildir. Bu referandum, Türkiye'nin geleceğinin referandumudur." dedi.

Akdağ, parti otobüsü ile Trabzon'un sahil şeridindeki bazı ilçelerinden geçerek vatandaşları selamladı.

Sürmene ilçesinde hastane yapılması planlandığı bildirilen alanda incelemelerde bulunan Akdağ, yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Araklı ilçesinde parti binası önünde otobüsten vatandaşlara hitap eden Akdağ, Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü ifade ederek, "Rabbimizin izni ile güçlü, refah içerisinde, milletin huzur içinde yaşadığı bir Türkiye, her geçen gün daha da kuvvetleniyor." dedi.

Vatandaşların, halk oylamasında ilçede yüzde 90 "Evet" oyu çıkacağını dile getirmesi üzerine de Akdağ, "Ben Erzurum milletvekiliyim. Erzurum'la, Trabzon yarışa girmiş durumda. Siz Erzurum'u geçseniz ben sadece mutlu olurum ama haberiniz olsun, çok kolay değil." dedi.

Zaman zaman konuşması vatandaşların sorun ve isteklerini iletmeleri dolayısıyla kesilen Akdağ, şöyle devam etti:

"Kardeşimiz diyor ki: 'Burada bir diyaliz hastası var, böbrek bekliyor.' Şunu söyleyelim, öyle bir sistem kurmuşuz ki hiç kimseyi öbüründen ayırmıyoruz. Herkes, bütün kardeşlerimiz bu bacımız gibi kıymetli. Diyalizle ilgili sistemde hiç kimse öbürünün önüne geçmiyor. İnşallah dua edelim, milletimiz biraz daha vefat eden kişilerin böbreklerini bağışlasınlar. Bütün mesele böbrek bulmak. Biz Allah'a şükür, 5 kuruş istemeden bütün kardeşlerimizin ihtiyacını görüyoruz ama önemli olan o böbreklerin bulunması. Dua edelim çıksın."

Bakan Akdağ, vatandaşlardan 'Nasıl olsa evet oyu çıkacak.' diyerek sandığa gitmeyi ihmal etmemelerini isteyerek,"Sandıkları 'evet'lerle dolduracağız. Büyük Türkiye yürüyüşüne koşar adımlarla devam edecek." ifadelerini kullandı.

AA