Arakan’da yaşanan soykırım için kılını bile kıpırdatmayan CHP, mazlumlarla kucaklaşan Emine Erdoğan’ın Bangladeş ziyaretine tuhaf gerekçelerle eleştiri getirdi.

ERDOĞAN AİLESİNE TAKTI

Yapılan yardımları görmek yerine anlık bir fotoğraf karesine takılan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, sözleriyle ‘bu nasıl kafa’ dedirtti: Türkiye'den Arakan'a giden yardımlar, Erdoğan ailesinin yardımları mı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin aziz milletinin yardımları mı?"

EDEPSİZ, SAYGISIZ YORUM

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Devleti adına oraya bir heyet gidiyor güya ama Erdoğan ailesinin mahdumu en önde, saygıdeğer hanımefendi onun arkasında, onların arkasında boncuk gibi dizilmiş bakanlar. Bunu, millete yapılmış saygısızlık, adap, görgü, edep dışılık olarak niteliyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki heyet Myanmar'ın Kuzey Rakhayn eyaletindeki insanlık dramına dikkati çekmek için Kutupalong Kampı'nı ziyaret etti. Türkiye'nin zulme maruz kalan Arakanlı Müslümanların yanında olduğunun tüm dünyaya gösterildiği bu ziyaret CHP'yi memnun etmedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Arakanlı mazlumların umudu olan Bangladeş ziyaretini karalamaya çalıştı.

CHP MAZLUMLARIN ÇIĞLIKLARINI DUYMADI

Türkiye'nin Arakan'daki Müslümanlara yönelik katliam, zulüm ve sürgünlerle dayanışma duygusunu, yardımlaşma anlayışını desteklediklerini belirten Altay, "Türkiye'den Arakan'a giden yardımlar, Erdoğan ailesinin yardımları mı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin aziz milletinin yardımları mı?" sorusunu yöneltti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan ve beraberindeki heyetin bir fotoğrafını gösteren Altay, "Sayın Erdoğan ve milletimize soruyorum; Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Devleti adına oraya bir heyet gidiyor güya ama Erdoğan ailesinin mahdumu en önde, saygıdeğer hanımefendi onun arkasında, onların arkasında boncuk gibi dizilmiş bakanlar. Bunu, millete yapılmış saygısızlık, adap, görgü, edep dışılık olarak niteliyoruz. Erdoğan, partimize laf etmiş ya. Bir muhterislik, çapsızlık, ruhsuzluk arıyorsa bu fotoğrafta hepsi var" dedi.