Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Beşiktaş, evinde Trabzonspor'u konuk etti. Vodafone Park'ta büyük çekişmeye sahne olan maç 2-2 eşitlikle son buldu. Konuk takım 45+1'de Hugo Rodallega'nın golüyle 1-0 öne geçerken, ikinci yarıda siyah-beyazlıları bir şok daha bekliyordu. İkinci yarının hemen başında Trabzonspor Antony Nwakaeme'nin golüyle 48. dakikada farkı ikiye çıkardı. Dakikalar 58'i gösterirken Dorukhan Toköz'ün baskısı hata yaptırdı ve Onazi golü kendi kalesine gönderdi: 2-1. 68. dakikada Dorukhan Toköz, büyük çabalarla golü bulurken bu skor öncesinde ofsayt olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Mustafa Pektemek 90+6'daki golüyle maçın skorunu tayin etti.

Haftaya Spor Toto Süper Lig’de aldığı üst üste 3 galibiyet serisi ile giren Trabzonspor, hafta içi UEFA Avrupa Ligi’nde kendi sahasında Malmö’ye elenip turnuvaya veda eden Beşiktaş’ın konuğu oldu.

Baştan sonra yüksek tempoda oynanan ve heyecanı yüksek karşılaşmada Trabzonspor ilk yarıyı 1-0 önde kapatıp, ikinci yarının hemen başında da farkı ikiye çıkardı. Sonrasında topa fazla sahip olan Beşiktaş, Ogenyi Onazi’nin kendi kalesine attığı gol ile farkı bire indirdi. Beşiktaş'ın genç orta saha oyuncusu Dorukhan Toköz 68. dakikada golünü atıp skoru eşitlese de pozisyondan önce ofsayt olduğu gerekçesiyle hakem Halil Umut Meler “VAR” uyarısıyla golü iptal etti. Siyah beyazlılar, oyuna 82. dakikada giren Mustafa Pektemek'in 90+6'da attığı golle maçta eşitliği sağladı ve iki ekip sahadan birer puanla ayrıldı.

Trabzonspor, ilk yarının sonlarında öne geçti. 45+1. dakikada sağ kanattan Jose Sosa’nın ortasında Gary Medel’in yetişemediği topu kontrol eden Hugo Rodallega, kaleci Loris Karius’u da çalımlayıp golünü attı. İlk yarı Trabzonspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

Beşiktaş ikinci yarıya iki oyuncu değişikliği ile başladı. Ricardo Quaresma ve Necip Uysal oyundan alınan isimler olurken, Caner Erkin ve Gökhan Gönül ikinci yarıda sahaya çıktı.

Trabzonspor ikinci yarının hemen başında farkı ikiye çıkardı. 47. dakikada Beşiktaş’ın Güven Yalçın ile yaklaştığı ve kaleci Uğurcan Çakır’ın karşı karşıya başarılı olduğu pozisyonun devamında gelişen kontratakta son olarak Ogenyi Onazi’nin pasında Anthony Nwakaeme, ceza sahası çizgisi üstünden yaptığı şık plase vuruş ile farkı ikiye çıkardı.

Trabzonspor’un farkı ikiye çıkarmasından sonra Beşiktaş topa daha fazla sahip olan takım olarak gözüktü. Siyah beyazlıların golü 57. dakikada geldi. Caner’in sol kanattan ortasında topa ters bir vuruş yapan Onazi, Beşiktaş’ın farkı 1’e indirmesine sebebiyet verdi.

68. dakikada bir kırılma anı daha yaşandı. Beşiktaş atağında son olarak Gökhan’ın pasında topu alan Dorukhan, çıkarıdğı şut ile ağları sarsmayı başardı. Fakat devamında “VAR” hakemlerinden uyarı alan orta hakem Halil Umut Meler, pozisyonun önceisnde öncesinde ofsayt olduğu gerekçesiyle golü iptal etti.

7 dakika uzatma verilen karşılaşmada Mustafa Pektemek Beşiktaş'a beraberliği getiren isim oldu. 30. yaşındaki oyuncunn 90+6'da attığı gol skoru eşitlerken, karşılaşma 2-2'lik beraberlik ile tamamlandı.

Bu sonuçla, Trabzonspor ve Beşiktaş, 26'şar puanla haftayı 3. ve 4. sırada kapattı. İlk yarının son haftasında Beşiktaş, Kasımpaşa’nın konuğu olacakken; Trabzonspor ise Çaykur Rizespor’u ağırlayacak.

BEŞİKTAŞ 2 - 2 TRABZONSPOR

90. Dakika: Maçta son düdük çalıyor ve nefes kesen maç 2-2 sona eriyor.

90. Dakika: Savunma arkasına gönderilen uzun pasla ceza sahası içerisinde sağ çaprazda buluşan Caleb Ekuban'ın çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

90. Dakika: GOOOLL!! Beşiktaş, Mustafa Pektemek'in attığı golle skoru 2-2 yapıyor. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Adem Ljajic geçiyor. Adem Ljajic'in ortası ile ön direkte buluşan Gökhan Gönül'ün kafa vuruşu kaleci Uğurcan Çakır'dan sekip arka direkte bulunan Mustafa Pektemek'e geliyor. Mustafa Pektemek'in yaptığı kafa vuruşunda top Trabzonspor ağları ile buluşuyor.

89. Dakika: Savunmanın uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası içerisinde sağ çaprazda buluşan Caleb Ekuban'ın çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

86. Dakika: Ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Vahid Amiri'nin çektiği şuta kaleci Loris Karius parmaklarının ucu ile dokunuyor ve top kornere çıkıyor.

84. Dakika: Trabzonspor takımı bu dakikada karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Yusuf Yazıcı oyundan çıkarken yerine Vahid Amiri giriyor.

80. Dakika: Adem Ljajic'in yerden pası ile ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Dorukhan Toköz'ün çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

78. Dakika: Trabzonspor yarı alanının ilk metrelerinde sağ kanatta Abdülkadir Ömür'e sert müdahalede bulunan Caner Erkin, sarı kart görüyor. Caner Erkin, gördüğü bu sarı kartla gelecek hafta oynanacak Kasımpaşa maçında cezalı duruma düşüyor.

74. Dakika: Trabzonspor, karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Anthony Nwakaeme'nin yerine Caleb Ekuban'ı oyuna alarak kullanıyor.

72. Dakika: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Yusuf Yazıcı geçiyor. Yusuf Yazıcı'nın ortasını kaleci Loris Karius yumruklayarak uzaklaştırıyor.

68. Dakika: Beşiktaş'ın attığı golden önce sol kanatta topla buluşan Jeremain Lens için VAR hakemleri ofsayt kararı veriyor ve bu nedenle Beşiktaş'ın Dorukhan Toköz ile bulduğu gol geçersiz sayılıyor.

65. Dakika: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Adem Ljajic geçiyor. Ljajic'in ortasına ön direkte iyi yükselen Domagoj Vida'nın kafa vuruşunu kaleci Uğurcan Çakır kornere çelmeyi başarıyor.

59. Dakika: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner Erkin'in ortası kaleci Uğurcan Çakır'da kalıyor.

57. Dakika: GOOOLL!! Beşiktaş, Dorukhan Toköz'ün attığı golle farkı 1'e indiriyor. Savunmanın uzaklaştırmak istediği topla sol kanatta buluşan Caner Erkin, ortasını ön direkte bulunan Dorukhan Toköz'a yapıyor. Dorukhan Toköz'ün çektiği şut kaleci Uğurcan Çakır'ın sağından ağlarla buluşuyor.

54. Dakika: Caner Erkin'in pası ile penaltı noktasının hafif sol çaprazında topla buluşan Adem Ljajic'in yerden çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

52. Dakika: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Yusuf Yazıcı geçiyor. Yusuf Yazıcı'nın ortasını Gary Medel kafayla uzaklaştırıyor.

49. Dakika: Sol çaprazda topla buluşan Jeremain Lens, ceza sahası içerisine girer girmez şutunu çekiyor ancak bu şutu kaleci Uğurcan Çakır kornere çeliyor.

47. Dakika: GOOOLL!! Trabzonspor, Anthony Nwakaeme'nin attığı golle skoru 2-0 yapıyor. Ogenyi Onazi'nin yerden pası ile ceza sahası yayının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Anthony Nwakaeme'nin çektiği şut kaleci Loris Karius'un solundan ağlarla buluşuyor.

46. Dakika: Maçın 2. yarısına Trabzonspor başlıyor...

MAÇTA 2. YARI

45. Dakika: Halil Umut Meler ilk yarı için son düdüğünü çalıyor: Beşiktaş 0-1 Trabzonspor

45. Dakika: GOOOLL! Trabzonspor, Hugo Rodallega'nın attığı golle 1-0 öne geçiyor. Jose Sosa'nın sağ kanattan gönderdiği pas ile arka direkte buluşan Hugo Rodallega, topu göğsü ile kontrol edip kaleci Loris Karius'tan sıyrıldıktan sonra altıpas içerisinden şutunu çekiyor, top Beşiktaş ağları ile buluşuyor.

45. Dakika: Trabzonspor taç atışı kullanmak isterken topa müdahale eden Dorukhan Toköz, sarı kart görüyor.

42. Dakika: Joao Pereira'nın sağ kanattan yaptığı orta ile arka direkte buluşan Anthony Nwakaeme, topu Hugo Rodallega'ya indirmek istiyor ancak son anda araya giren Atiba Hutchinson, tehlikeyi uzaklaştırıyor.

41. Dakika: Domagoj Vida'nın savunmadan gönderdiği uzun pasa Trabzonspor yarı alanının ilk metrelerinde hareketlenen Güven Yalçın için ofsayt bayrağı kalkıyor.

36. Dakika: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Ricardo Quaresma geçiyor. Quaresma'nın ortası ile ön direkte buluşan Dorukhan Toköz'ün kafa vuruşu savunmadan dönüyor.

32. Dakika: Beşiktaş etkili geldi! Adriano'nun kaleyi cepheden gören yaklaşık 30 metre mesafeden çektiği şutu kaleci Uğurcan Çakır kurtarmayı başarıyor.

30. Dakika: Ricardo Quaresma'nın ceza sahası içerisinden sağ çaprazdan çektiği şut Filip Novak'tan sekip kornere çıkıyor.

22. Dakika: Sosa'nın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşu Loris Karius uzaklaştırmak istiyor ancak top ceza sahası içerisinde sol çaprazda bulunan Anthony Nwakaeme'ye geliyor. Nwakaeme'nin gelişine çektiği şut yan direğe çarpıp oyun alanına geri dönüyor.

20. Dakika: Adriano'nun yaptığı pas hatası sonrasında ceza sahası yayının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Jose Sosa'nın çektiği şut kaleci Loris Karius'ta kalıyor.

17. Dakika: Atiba Hutchinson'ın pası ile sol kanatta topla buluşan Jeremain Lens'in ortasını Zargo Toure uzaklaştırıyor.

11. Dakika: Jose Sosa'nın pası ile sağ kanatta topla buluşan Yusuf Yazıcı'nın ortası kaleci Loris Karius'ta kalıyor.

8. Dakika: Ricardo Quaresma'nın sağ kanattan yaptığı orta ile ön direkte buluşan Güven Yalçın'ın çektiği şut yan ağlarda kalıyor.

6. Dakika: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Yusuf Yazıcı geçiyor. Yusuf Yazıcı'nın ortası ile ön direkte buluşan Jose Sosa'nın kafa vuruşunu kaleci Loris Karius kornere çeliyor.

2. Dakika: Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Ricardo Quaresma geçiyor. Quaresma'nın ortasını Trabzonspor savunması kafayla uzaklaştırıyor.

1. Dakika: Karşılaşma Güven Yalçın'ın yaptığı santra vuruş ile başlıyor.

Maçtan önemli dakikalar...

SAAT: 19:00

HAKEM: Halil Umut Meler

STAT: Vodafone Park

YAYIN: BeIN SPORTS 1

BEŞİKTAŞ: Karius, Gökhan, Vida, Necip, Adriano, Medel, Dorukhan, Ljajic, Lens, Quaresma, Güven

YEDEKLER: Tolga, Utku, Fatih, Gökhan Gönül, Caner, Oğuzhan, Mustafa, Gökhan Töre, Love, Larin

TRABZONSPOR: Uğurcan, Pereira, Hüseyin, Toure, Novak, Onazi, Sosa, Yusuf, Abdülkadir, Nwakaeme, Rodallega

YEDEKLER: Esteban, K.Ahmet, Hosseini, Vahid, Olcay, Batuhan, Ekuban, A.Parmak, Ibanez, Zeki