Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin enerjide anahtar ülke olduğunu, bölgesel enerji projeleri için bir oyun kurucu ve en önemli aktörlerden biri olduğunu söyledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul'da düzenlenen 22. Dünya Petrol Kongresi'nde konuştu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin barışa, refaha ve arz güvenliğine katkı sağlayacak tüm projelere desteğinin süreceğini belirterek, "Bu yüzden, bu kongrede 'Enerji için anahtar ülke Türkiye' sloganını motto olarak belirledik" dedi. Albayrak, 9 ay önce gerçekleştirilen 23. Dünya Enerji Kongresi'nden sonra tekrar İstanbul'da bir araya gelindiğini ve söz konusu kongrenin "petrol ve gaz endüstrisinin olimpiyatları" olarak nitelendirildiğini söyledi.

'PETROL VE DOĞALGAZA ODAKLANDIK'

Bu hızlı büyümede arz güvenliğini sağlamak ve öngörülebilir bir piyasa oluşturmak için yatırım ihtiyacının oluştuğunu vurgulayan Albayrak, şöyle devam etti: "Türkiye enerjide anahtar ülke. Türkiye özellikle petrol ve doğalgaz arama ve üretim faaliyetlerini, yatırımlarını artırma hedefindedir. Akdeniz ve Karadeniz'de petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerine odaklanıyoruz. Şu anda Akdeniz'de sismik arama faaliyetleri gerçekleştirmek için yoğun çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Aynı faaliyetleri Karadeniz'de de gerçekleştirmek istiyoruz. Akdeniz ve Karadeniz'de arama faaliyetlerimize odaklandık. Sismik çalışmalarımıza odaklandık. Bunlara müteakip ileri arama ve sondaj faaliyeleri gerçekleştireceğiz. Böylece, arz güvenliğine katkıda bulunacağız."