Arsenal'de geçirdiği 22 yılın ardından 2018 yazında takımdan ayrılan Arsene Wenger, bugünlerde Nice'i çalıştıran eski öğrencisi Patrick Vieira ile ilgili övgü dolu sözler kullandı.

Canal Football Club'a röportaj veren Wenger, daha önce Arsenal'de kaptanlık yapan ve 2004'te kazanılan unutulmaz şampiyonluktaki mihenk taşlarından olan Patrick Vieira'nın gelecekte Topçular'ın başına geçmesi gerektiğini ifade etti.

''Doğal bir karizması var, hem zarif hem de otoriter''

Patrick Vieira'nın günden güne geliştiğini belirten Wenger, ''Patrick, kariyerini sabırla ve zekice şekillendiriyor. Genç yaşlarda futbolu bıraktı ve antrenörlük için New York'a gitti, şimdi de Nice'te olgunlaşıyor. Onun doğal bir karizması var, hem zarif hem de otoriter bir kişilik. Nice kötü günler geçirdi ama kriz döneminde zayıflık belirtisi göstermedi. Onu bir gün Arsenal koçu olarak görüyorum'' dedi.

2011 yılında Manchester City'de futbola veda eden Patrick Vieira, aynı yıl İngiliz ekibinin altyapısında görev yaptı. 2016'da MLS ekiplerinden New York City'nin başına geçen 42 yaşındaki teknik adam, bu sezon başında Nice'e imza attı.

Futbolculuk döneminde Manchester City, Inter, Juventus, Arsenal ve Milan gibi devlerin formasını giyen Fransız efsane, ülkesinin milli formasıyla da 1998'de Dünya Kupası'nı, 2000'de ise Avrupa Şampiyonası'nı kazandı.

Patrick Vieira'nın çalıştırdığı Nice, 33 haftası geride kalan Ligue 1'de şu ana kadar topladığı 48 puanla 8. sırada yer alıyor ve Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veriyor.