İç piyasada gram altın 484 liradan, çeyrek altın 793 liradan, Cumhuriyet altını 3,216 liradan, ons altın ise 1897 dolardan işlem görüyor. Peki uzmanlar altın fiyatlarında yaşanan değişim için ne diyor? İşte cevabı...

Alan Yatırım Menkul Değerler tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Mali Teşvik Paketi Kördüğümü Sürüyor… ABD'de mali teşvik paketine ilişkin beklentilerin zayıflamasıyla birlikte altının ons fiyatı 1,900 dolar seviyesinin altına geriledi."

İntegral Yatırım Menkul tarafından hazırlanan analizde ise şöyle denildi: Ons altında yön karışık. Dün, ABD ÜFE verisi beklentilerin üzerinde açıklandı. Veri sonrası dolar tarafında sınırlı güçlenme ons altında ise geri çekilme izledik.

Teşvik paketi konusunda ise ABD Hazine Bakanı Mnunchin ve Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi bir görüşme gerçekleştirdi ancak anlaşma sağlanamadı.

Teşvik paketi belirsizliğinin sürdüğü ve vaka sayılarının artmaya devam ettiği ortamda ABD Borsaları değer kaybederken, ons altın 1900 seviyelerinde dengeleniyor. Bugün ABD'den gelecek İmalat Endeksi, haftalık işsizlik başvuruları ve Eyalet Fed Başkanlarının konuşmaları izlenecek. Seçimle ilgili gelişmeler ve teşvik paketi görüşmeleri de takibimizde olacak.

Teknik Analiz: 22 günlük ortalamanın hemen altında bulunan ons altında karışık yönlü bir seyir hakim. 1882 desteği üzerinde güçlenme potansiyeli mevcut ancak önce 22 günlük ortalamanın üzerine çıkması gerekiyor.

Bu seviyeyi aşması halinde 1916 seviyesine kadar yükseliş görebiliriz. Olası düşüşlerde ise 1882 seviyesi kritik destek olma özelliğini koruyor. Bu seviyeye yaklaşması halinde değerli metalde tepki alımları gelebilir. Bu seviye stop loss alınarak long pozisyon denemesi yapılabilir. Buna karşın bu seviyenin altına sarkmalarda 1862 seviyesine kadar düşüş görebiliriz.

Meksa Yatırım tarafından hazırlanan altın analizinde ise şöyle denildi: Destek seviyelerinden zayıf tepki alımları görüldü. İlk destekler 1.890 ve 1.886-1.882 seviyelerinde bulunuyor. Bu seviyeler kısa dönem için önem kazanabilir. Sonraki destekler ise 1.873 ve 1.850-1.840 olarak görülüyor.

İlk direnç 1.913 seviyesinde. Tepki çıkışının devamı için ilk aşamada bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanmalı. Sonraki dirençler ise 1.925 ve 1.933-1.947 noktalarında bulunuyor. Destek seviyelerinde görülecek olası tepki alımları direnç seviyelerini geçmekte zorlanabilir."