Alman iç istihbaratı tarafından yayınlanan raporda ;

'Türk güvenlik mimarisinin merkezi ' olarak nitelendirilerek MİT'in son dönemde geçirdiği değişimin vurgulandığı Anayasayı Koruma Teşkilatının yayınladığı raporda, 'geniş yetkilere' sahip olduğu belirtilen Hakan Fidan başkanlığındaki teşkilatın 8 bin ila 9 bin personeli bulunduğu ifade edildi. Raporda, MİT için "Cumhurbaşkanı ve partisi AKP'nin yönetimindeki Türk Hükümeti'ne, hükümet politikalarının uygulanması, iç güvenliğinin muhafazası ve aynı zamanda siyasi kararların hazırlanmasına dönük istihbarat toplamak için hizmet vermektedir' ifadeleri kullanıldı.

'ALMANYA MİT'İN ODAK ÜLKELERİNDEN'

Almanya'nın Türk istihbaratının faaliyetlerinin odağındaki ülkeler arasında yer aldığı vurgulanan raporda, bunun siyasi, ekonomik ve teknolojik istihbarat elde etme boyutlarının olduğu, ayrıca nüfuz etme gayretlerinin de sürdüğü ifade edildi.

Raporda, "Türk istihbarat faaliyetlerinin yoğunluğu, Türkiye'deki mevcut siyasi ve ekonomik gelişmelerden bağımsız olarak devam edecektir. Almanya'daki Türkiye kökenli topluma, aktif diaspora politikası kapsamında nüfuz etme çalışmaları da devam edecektir' görüşü aktarıldı.