Ekonomide yaşanan kriz vatandaşı boğarken devlet imkanlarının ne kadar ölçüsüz kullanıldığını ortaya koya bir görüntü TANAP açılışın için hazırlanan törende ortaya çıktı.

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattının (TANAP) Avrupa bağlantısı, Edirne'nin İpsala ilçesi Sarıcaali Köyü'nde bulunan MS4 Ölçüm İstasyonu'nda Pazar günü gerçekleştirilen törenle açıldı. Törene, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman da katıldı

Törene TIR'lar ile taşınan makam araçları ise bir vatandaş tarafından cep telefonuna kaydedildi. Ortaya çıkan bu görüntü ise tasarruf tedbirleri için kamuya ve vatandaşa sık sık taşarruf çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleriyle taban tabana zıt bir görüntü oluşturdu.