2021 Yılının resmi tatilleri önemli günlerde büyük merakla araştırılıyor. Mayıs ayının gelmesiyle birlikte merak konusu olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili araştırmalar şimdiden başladı. Milyonlarca vatandaş 19 Mayıs tatil mi, 19 Mayıs resmi tatil mi, kaç gün, hangi gün sorularını peş peşe araştırıyor. İşte 19 Mayıs 2021 hakkında bilinmesi gerekenler...


19 MAYIS TATİL Mİ? 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI RESMİ TATİL Mİ?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi tatildir.

19 MAYIS HANGİ GÜN?

19 Mayıs bu yıl Çarşamba gününe denk geliyor.

19 MAYIS'TA TAM GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLUR MU?

19 Mayıs 2021 Çarşamba gününe dair henüz bir açıklama gelmedi Konuya ilişkin duyuru yayımlandığında haberimizi içeriğinde yer vereceğiz.

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ÖNEMİ

Gençlik ve Spor Bayramı ilk defa 1926 yılında Gazi Günü adı altında Samsun'da kutlanmış, 24 Mayıs 1935'te Atatürk Günü adı altında resmiyet kazanmıştır.Beşiktaş'ın girişimleriyle Fenerbahçe Stadı'nda kutlanan bu ilk 19 Mayıs, Galatasaray ve Fenerbahçeli yüzlerce sporcunun da katılımıyla bir spor günü haline gelmiştir. Bu organizasyondan bir süre sonra gerçekleşen Spor Kongresi'nde söz alan Beşiktaş Kurucu Üyesi Ahmet Fetgeri Aşeni kutlanan Atatürk Günü'nün tüm gençliğe mal edilebilmesi için "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı" adı altında her yıl yapılmasını teklif etmiştir. Kongrede oylanan bu öneri kabul edilmiş ve Atatürk'ün de onayıyla yasalaşmıştır.