Şeftali üreticisi kaliteyi artırmak için ağaçlarda "tekleme" yapıyor

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde temmuz sonuna doğru hasadına başlayacakları şeftalinin kalitesini artırmak isteyen üreticiler "tekleme" olarak bilinen yöntemle dallardaki meyve sayısını azaltıyor.

Şeftali üreticisi kaliteyi artırmak için ağaçlarda "tekleme" yapıyor - Sayfa 1

Sakarya Nehri`nden beslenen verimli topraklara sahip ilçede yetişen şeftaliler, lezzeti ve aromasıyla ilgi görüyor.

115
Şeftali üreticisi kaliteyi artırmak için ağaçlarda "tekleme" yapıyor - Sayfa 2

Üretimin yoğun yapıldığı 130 haneli Çerkeşli köyünde 2 bin dönüm araziden yılda yaklaşık 2 bin ton ürün alınarak yurt içi ve yurt dışı pazarlara gönderiliyor.

215
Şeftali üreticisi kaliteyi artırmak için ağaçlarda "tekleme" yapıyor - Sayfa 3

Köy muhtarı Mustafa Metin, "bilinçli tarım" uygulamaları ve modern sulamanın etkisiyle ürün kalitesini artırdıklarını söyledi.

315
Şeftali üreticisi kaliteyi artırmak için ağaçlarda "tekleme" yapıyor - Sayfa 4

Şeftali bahçelerinin ekonomilerine katkısından dolayı köyden kente göç yaşanmadığını belirten Metin son yıllarda "tekleme" metodunu uyguladıklarını anlattı.

415