'Dananın kuyruğunu koparan' lezzet: Pöç

Dananın kuyruk kısmından yapılan ve güvece konularak yaklaşık 15 saat pişirilen pöç, damakta ayrı bir tat bırakıyor. Kayseri'de mantı, pastırma, sucuk ve çeşit çeşit hamur işlerinin yanında unutulmaz tat.

'Dananın kuyruğunu koparan' lezzet: Pöç - Sayfa 1

Sığırın kuyruğundan yapılıyor

Gastronomi kentlerinden Kayseri'de mantı, pastırma, sucuk ve çeşit çeşit hamur işlerinin yanında unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerden olan ve sığırın kuyruğundan yapılan "pöç" sofraları süslüyor.

115
'Dananın kuyruğunu koparan' lezzet: Pöç - Sayfa 2

15 saat pişiriliyor

Yörede "Dananın kuyruğunu koparan" lezzet olarak bilinen ve fırınlarda güvece koyularak yaklaşık 15 saat pişirilmeye bırakılan pöçü yiyenler, unutamadıkları yemeği yeniden tatmak için Kayseri'ye geliyor.

215
'Dananın kuyruğunu koparan' lezzet: Pöç - Sayfa 3

Yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi

Özellikle soğuk kış günlerinde tercih edilen pöç, kışın Erciyes Dağı'na kayak için gelen yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

315
'Dananın kuyruğunu koparan' lezzet: Pöç - Sayfa 4

Erciyes Dağı Tekir Yaylası'nda pöç satılan işletmenin sahibi Ahmet Sadık Yelkanat, pöçün erkek dananın kuyruğundan yapıldığını söyledi.

415