Ramazan ayına sayılı günler kala, restoranlar ve lokantalar iftar ve sahur menülerini hazırlamaya başladılar. Ancak yeni yılın başlamasıyla birlikte, restoranların girişlerine fiyat listesi koyma zorunluluğu getirilmişti. Bu kural, iftar ve sahur menüleri için de geçerli olacak.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, konuyla ilgili olarak, "Bu Ramazan'da farklı bir uygulama var. Ticaret Bakanlığı fiyat etiketi yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle işletmelerin kapı girişinde ve masalarda fiyat etiketi bulundurma zorunluluğu getirdi" şeklinde açıklamada bulundu.

Fiyatların yüksekliği konusunda endişeler de dile getiriliyor. Türkiye İstatistik Kurumu'na göre, şubat ayında lokanta ve otellerde en yüksek fiyat artışı yıllık yüzde 94,78 olarak gerçekleşti. Restoranlardaki fiyatlar ise bir yılda neredeyse yüzde 100'e yakın bir artış gösterdi.

Geçen yıl 300-400 lira arasında olan bir iftar menüsü için bu yıl 800 lira isteniyor. Bu durum, tüketicilerin cebini ciddi şekilde zorluyor.