SPORUMA VE KULÜBÜME DOKUNMA

Her dem serzenişte bulunuruz. Amatör sporlar da hiçbir vakit tam istediğimiz gibi sonuç aldık mı?

Türkiye de büyük ve başarılı sporcularımızın uluslararası müsabakalar da elde ettikleri başarılar neden beklenenin çok altında?

En ufak başarıda dahi tüm sosyal medyada övgüler yağdırmaktayız.

Hâlbuki rasyonel düşünüldüğünde 81 milyonluk bir ülke için kayda değer başarı sayılacak nitelikte değildir… Buda başarıya ne kadar aç bırakıldığımızın göstergesidir.

Halen amatör ruhla profesyonel olmaya çalışma çabalarındayız.

Artık bırakın vitrine oynamayı, vitrin gerisini doldurun.

Şimdi yıllardır sporun içinde ve halen aktif spor yapan biri ve her bireyin spor yapması gerektiğine inanan bir kimse olarak derim ki alt yapıyı güçlendirelim…

İşi ehline verin ahlak ve manevi değerlere haiz antrenörleri iş başına getirin.

Eğer malzeme kaliteyse üründe kalite çıkar. Lakin bunu işleyecek ustada kaliteli, konusunda mahir olması lazımdır.

Çünkü spor üzerinizdeki negatif ve olumsuzluğu atmanızda yardımcı olur… Aynı zamanda pozitif düşünmenizi de sağlar.

Hal böyleyken amatör sporlara maddi-manevi destek veren belediyeleri gönül insanlarını tebrik etmemiz gerekir.

Arada fırsat buldukça antrenmanlarına gittiğim; ANKARA BÜYÜKŞEHİR EGO SPOR KULÜBÜ Judo takımının birkaç aydır ödeneklerde sıkıntı yaşadıklarını görmekteyim.

Ulusal ve uluslararası dereceler yapmış birçoğu milli sporcu gençlerin cüzi de olsa aldıkları harçlıklarının yatmadığını hatta kesildiğini öğrendim.

Tabi içlerinde ev geçimini sağlayan antrenör arkadaşlarımız da var. Bu hale çok üzülerek bu yazıyı kaleme alma ihtiyacı duydum…

Ankara’mızın amatör sporlara büyük destek veren ve ilk akla gelen hiç kuşkusuz 1984’de kurulan “EGO SPOR KULÜBÜ” dür. Her dönem de farklı siyasi görüşlerde ki büyükşehir belediye başkanlarımızın desteğini görmüştür.

Ma’mafih Türkiye’deki amatör sporların lokomotif kulübü haline gelmiş ve diğerlerine örnek olmuştur. Özellikle de alt yapıdan yetiştirmiş olduğu sporcuları ile Türk Sporuna hizmet eden bir spor kulübüdür...

Ülkemizde ne yazık ki futbol, basketbol, voleybol dışında pek gündeme gelmeyen amatör sporlar iyiden iyiye terkedilmeye başlanmıştır…

Hâl böyle iken kısıtlı bütçesine rağmen 16 Branş da özellikle altyapıdan yetiştirdiği sporcularla başarıdan başarıya koşan “EGO SPOR KULÜBÜ” bir çıkmaza doğru mu sürükleniyor?

Bir kulüp düşünün bünyesinden 7 adet dünya şampiyonu, 16 adet Avrupa şampiyonu, 36 adet Balkan Şampiyonu 251 adet Türkiye şampiyonu çıkarmış, (İkincilik ve Üçüncülükleri saymıyorum bile) Badmintonda olimpiyatlara ilk ve tek sporcu gönderebilen kulüp olmuştur.

Akabinde madde bağımlılığıyla mücadele etmeyi kendine şiar edinmiş ve bunları yaparken de bir aile misali birbirine yıllardır sahip çıkmıştır.

Kulübün başarılı sporcularının bazıları aldıkları teşvik primleri ile eğitim masrafını karşılarken, bazıları da evinin geçimine katkıda bulunabilmenin mutluluğunu yaşamaktadır.

İstisnasız her sene sporculara eşofman takımı, ayakkabı, raket, judo elbisesi, taekwondo elbisesi vs. spor malzemelerini sağlıyor.

Bunları da yaparken bunca zaman övünç olarak değil “halka hizmet Hakka hizmet” felsefesiyle yapıyor.

Bir çocuğu sokaktan alıp toplumda iyi bir birey olmasını sağlamanın mutluluğunu hepinizin tatmasını arzu ederim.

Son dönemler de bayrak yarışında kısa süreliğine değişen Ankara büyükşehir belediye başkanlığında ne gibi sıkıntılar hâsıl oldu da EGO SPOR’un ödenekler kesilmeye başlandı…

Ortalama 3635 aktif lisanslı sporcu, 30 antrenör, 5384 aktif üye ile faaliyetlerine devam etmeye çalışıyor…

Ödenek gelmediğinde maaş yani aktif teşvik primi alan 35 antrenör ve idareci 159 sporcu, hepsi o ay aç kalmış ve evine erzak götürememiş olacaktır…

Yıllarca emek vermiş antrenör ve sporcusunun az da olsa emeğine saygı duymak lazımdır.

Aslında sosyal belediyecilik işini iyi yapan, sporun içinden gelen ve sporun her türlüsünde ter yutan onun tadını alan başkanlara da ihtiyaç vardır.

Lakin anlamayanlar ise bu işe gönül verenlere fren olmaktadır. Daha çok imkân sağlayacakları yerde servislerin dahi ödeneklerini keserek mağduriyet yaşatmaktadırlar…

Daha ötesi antrenmana gitmesi riske girmiştir.

Şu da bir gerçektir ki antrenmana gelemeyen bir sporcunun spor hayatı biter…

Bu hususta Sayın Cumhurbaşkanımızın da sporculuktan gelmesi hasebiyle önümüzdeki yerel seçimlerinde adaylara amatör sporlara ve gençliğe yapılan yatırıma özen göstermeleri konusunda söylemleri olmalıdır.

Lütfen Sayın belediye başkanlarım emeğe saygının hepimizin asli görevi olduğunu unutmayınız… Sporuma ve kulübüme dokunma… Vesselâm.