#SinanTürYalnızDeğildir

Antalya’da görev yapan Terörden Sorumlu Başsavcı Vekili Sinan Tür’ün HSK Yaz Kararnamesiyle Zonguldak’a atanması sosyal medyayı #SinanTürYalnızDeğildir etiketiyle çalkaladı. 3 Temmuz’da verilen kararın ardından hain, şerefsiz, dünyanın en alçak terör örgütü FETÖ’nün sosyal medyadaki troll hesapları sevinç nidaları atarken VATANSEVER camia ise milletin savcısına sahip çıktı.

Burnuma iyi kokular geldiğini söyleyemem. FETÖ ve PDY ile mücadelenin en yoğun, en önemli zamanlarında örgütün tabanından tavanına binlerce soruşturmayı yürüten, 15 Temmuz kahramanı bir başsavcıyı bulunduğu yerden alıp başka bir yere savcı olarak atamak açık ve net belirtmek gerekirse bu terör örgütü ile mücadelenin bilerek ya da bilmeyerek, planlı ya da plansız iyice sulandırıldığı anlamına gelmektedir.

Sinan Tür, Şubat 2016’ya kadar FETÖ soruşturması olmayan bir ilde göreve gelir gelmez bu soruşturmalara hızla başlayan cesur bir başsavcıdır. 15 Temmuz’daki kahramanlıkları da hala hafızamızda. CUMHURBAŞKANI HAVA YARBAY YAVERİ olan ERKAN KIVRAK’ın yakalanmasını, BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜNÜ KAPATAN ALBAY’ın yakalanmasını, FETÖ’nün SÖZDE SIKI YÖNETİM KOMUTANLARININ yakalanarak göz altına alınmasını sağlayandır. Başsavcı Sinan Tür, O GECE adliyeye gelerek operasyonları tek başına yürüten isimdir…

FETÖ’nün belini kıran adam olarak gösterilen Başsavcı Sinan Tür’ün atanması ardından FETÖ’nün terörist kullanıcıları sosyal medya üzerinden hem sevindi hem de hocaları(!) gibi beddua seansı yaptılar. Yakın bir zaman önce damper kazasında (!) kaybettiğimiz Denizli Başsavcımızı kastederek “İnşallah yakın zamanda siz de damper altında kalırsınız” diyerek Başsavcı vekili SinanTür ve eşi Hakim Gülpınar Tür’e beddua içerikli yüzlerce tweet attılar. Yaratıcının ismini o pis ağızlarına almaktan hala utanmayan ve korkmayan bu yapının terörist ekibi Başsavcı Sinan Tür’ü Ebu Leheb’e, eşi Hakim Gülpınar Tür’ü ise Ümmi Cemil’e benzetmekten de çekinmemişlerdir.

Sosyal medyada kararname sonrası vatansever camia da konuya duyarsız kalmadı. Başsavcıya sahip çıkan sosyal medya kullanıcıları #SinanTürYalnızDeğildir etiketini oluşturarak FETÖ’cülerin sesini kesti. Kararın yersiz ve terörle mücadeleyi aksatıcı olduğu birçok haber sitesinde yayınlanmakla beraber sosyal medyadaki vatansever camia tarafından da defaatle dile getirildi. Vatansever camianın anlam veremediği kararname sonrası hep bir ağızdan sordukları soru, “Neler dönüyor?” oldu.

Gördüğümüz, bildiğimiz haksız uygulamalara, yanlış/yersiz olduğunu düşündüğümüz kararlara var gücümüzle sesimizi çıkarmaz isek yarın bizim için çok geç olacaktır. Yanılma limitimizin dolduğunu düşünmekle beraber artık vatanını milletini yürekten menfaatsiz seven insanların eleştirilerinin, söylemlerinin can kulağıyla dinlenilmesini ŞART olarak görmekteyim. Müdüründen başkanına amirine, kaymakamından valisine, muhtarından cumhurbaşkanına her dönem otoriteye yakın olan “menfaat adamları” veya “dönem adamları” olarak isimlendirdiğimiz bu kişileri devletin kurumlarından uzak tutmalıyız. Çünkü onlar yanlış kararların, yanılmaların, kandırılmaların BAŞ SEBEBİdir. İşte bu yüzden, dönem adamlarını ekarte edip gerçeklerin görülmesi için haykıracağız. BAŞSAVCI SİNAN TÜR YALNIZ DEĞİLDİR!

Görüşmek dileğiyle…