EHLİ SÜNNET ULEMASI'NIN  GÖRÜŞÜ: 'Günahkar  MÜMİN'İN  hali  ALLAHIN  takdirine  kalmıştır. Dilerse  af  eder, dilerse  adaleti  icabı (CENNETE  temiz  olanların  girebileceği  için)  geçici  olarak  cehenneme  atabilir'' şeklindedir..

EHLİ SÜNNET ULEMASI'NIN GÖRÜŞÜ: 'Günahkar MÜMİN'İN hali ALLAHIN takdirine kalmıştır. Dilerse af eder, dilerse adaleti icabı (CENNETE temiz olanların girebileceği için) geçici olarak cehenneme atabilir'' şeklindedir..

Af veya Cehenneme atmak hususunda birçok HADİSİ ŞERİF VARDIR..Son zamanlarda MEALİST İlahiyatçı Prof'larana gayeleri olan Ehli Sünnet ULEMASINI tenkit etmek adına:MÜMİNLER ASLA CEHENNEME GİRMEYECEK şeklinde TV'lerde çeşitli konuşmalar, özelsohbetler yapıyorlar.. Kitaplar yazıyorlar ve gazetelerde makaleler yazıyorlar..
Biz de MÜMİNLER MUTLAKA CEHENNEME gideceklerdir iddiasında bulunacak değiliz..
Ancak: Bir usul tartışması yaparak MEALCİ Dostlarımızı üzecegiz galiba.?


(((Hadisi Şeriflerin Açıklamasına DayanarakAshabı Kiramdan,Tefsir ve Kelam Alimlerimiz
den hatta Tasavvuf Alimlerimizden bir kısmı, hususen İmamı RABBANİ hazretlerinin aynı şekilde fetva verdiklerini biliyoruz. Yüce Rabbimizden Müminlere o minval üzere muamele etmesini ümit ve temenni ediyoruz))) dedikten sonra..

MEALİST DOSTLAR..! Dediklerinizle iddialarınız birbirini yalanlıyor. Eğer, yalnız KURAN, YALNIZ MEAL diyorsanız yandınız.. Bizi de yaktınız.. Yahu yoksa sizler Kuran diye başka bir KİTAP mı okuyorsunuz? Geliniz beraberce bakalım yüce KİTABIMIZA..

1. MERYEM S. 68. 69. 70. 71. 72. Ayetlerine bakalım. Özellikle 69.70.71. Ayetlerinin manası: '''Sonra her zümreden RAHMANA karşı en ziyade isyankar olanları çıkarıp muhakkak CEHENNEME ATACAĞIZ.. Sonra O CEHENNEME girmeye layık olanları
çok iyi biliriz.. Hem içinizden HİÇBİR KİMSE YOKTUR Kİ Mutlak surette O CEHENNEME UĞRAMASIN. Bu (Herkesin Cehenneme Girmesi) RABBİ'NİN KENDİNE VACİP KILDIĞI BİR HÜKÜMDUR'''

Kuranı Kerim Ayetleri birbirini Tekid - TEFSİR ederler.. VARID VURUD VIRDA kelimeleri aynı bu ayetlerde ki gibi CEHENNEME ATILMAK manasında MERYEM S. 86. Ayetinde..... Vee ENBİYA S. 98. 99 Ayetlerinde de geçmektedir. Ayrıca MERYEM S.59.Ayetinde de iyi olan bir Neslin ardından sonra NAMAZI TERKEDEN ve 'Nefsine Uyan bir NESLİN'de Cehennemin GAYYA KUYUSUNA ATILACAĞI çok açık ve NET olarak BEYAN edilmektedir.

Geliniz inat etmeyin.Bu sokak çıkmaz sokak. Yanlıştan geri dönün. Hadis ve Sünnet üzerineistediğiniz kadar araştırma, inceleme, eleme v.s yapınız.. Ancak: Tefsiri, Sünneti ve Hadisi reddederek yok saymayınız.. Gördünüz işte. En önemli bir ARGÜMANINIZIN bile altından kalkmanız mümkün görülmüyor.. Müminler hiçbir halde cehenneme girmezler
şeklindeki İDDİANIZI KURAN ÜZERİNDEN ASLA DELİLLENDİREMEZSİNİZ.