Kurşun at, imza at, tweet at

Terör örgütü PKK/PYD’ye karşı düzenlenen “Zeytin Dalı Operasyonu” TSK tarafından başarıyla icra ediliyor. Mehmetçik bir kaç günde 300'ün üzerinde teröristi ha etti. Operasyondaki başarımız ve kararlılığımız ABD'yi de harekete geçirdi. Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'da görüşme talep etti iki lider telefonla "Zeytin Dalı" hakkında görüşlerini aktardı. Operasyon konusundaki haklılığımız ve teröre karşı verilen kararlı mücadele Trump'a da iletildi. Sahadan gelen haberler de Türkiye'nin elini kuvvetlendirmeye devam ediyor.

Sahada Mehmetçiğe karşı varlık gösteremeyen terör örgütü sosyal medya üzerinden propaganda yapma uğraşında. Dijital teröristler algı yönetimi ve manipülasyon için her türlü ahlaksızlığı yapıyor. Yıllar önce çekilmiş fotoğraflar ve görüntüler sosyal medya üzerinden dolaşıma sokuluyor. TSK’yı ve Mehmetçiği hedef alan bu görüntüler üzerinden “siviller öldürülüyor”, “çocuklar katlediliyor” algısı oluşturmaya çalışıyorlar. Fotomontaj hileleri ile düzenlenen görüntüler üzerinden “Türk askerinin operasyonda zorlandığı” yalanları paylaşılıyor. Çoğu Irak, Afganistan ve Suriye’deki iç savaş sırasında çekilen fotoğraflar psikolojik üstünlük kurmak isteyen karanlık odaklar tarafından medyaya, özellikle dijital medyaya servis ediliyor.

Gezi Parkı olayları sırasında da aynı oyunu sahnelemişlerdi. "Kesin bilgi yayalım" gürûhu göz göre göre olayları köpürtmüş, özellikle genç kesimi etki altına almıştı. Sosyal medya unsuru olmasaydı Gezi olayları ne büyürdü ne de o kadar uzun sürerdi. O güne kadar bu alanı ihmal eden muhafazakâr kesim ve hükümet o günden sonra ciddi çalışmalar gerçekleştirdi ancak gelinen noktada yetersiz olduğumuzu da itiraf etmek gerekiyor. Devlet ve milletimizi karalayan, bize çamur atan ne varsa sosyal medyada gündemde. Afrin operasyonu hakkında yapılan paylaşımlara ve yorumlara bakıyoruz "İnsan hakları, siviller" diyerek harekâta ve askerimizin zaferine gölge düşürmeye çalışıyorlar.

4 günde binlerce kişinin askerlik için başvurduğunu okuyoruz. Peki, geri kalan yüzbinler ne yapacak. Artık savaşlar sadece cephede yapılmıyor. Yeri gelecek kurşun atacaksın, geri gelecek imza atacaksın, yeri gelecek tweet atacaksın. Cephe savaşına paralel olarak gerçekleştirilen dijital savaşta galip olmak da cephe kadar önemli. Hz. İbrahim'e su taşıyan karınca misali gücün hangisine yetiyorsa, elinden ne geliyorsa onu yap.

Ne milletimiz ne de askerimiz klavyeli terör gruplarının adi manipülasyonlarından etkilenmemektedir. Bu saldırıyı karşılıksız bırakmak olmaz. Sosyal medya kullanıcıları Afrin operasyonu ile ilgili haber, görsel ve görüntülere bu bilinçle yaklaşmalı, resmi ajanslar ve yayın kuruluşları haricinde paylaşım yapan anonim hesaplarının mesajları sorgulamadan paylaşmamalıdır. “Her Tweet, teröre karşı bir kurşun” sözünden yola çıkarak, sosyal medya üzerinden askerimizi destekleyen paylaşımlar yaparak ve TSK’yı hedef alan yalanları ifşa ederek mücadelede “Ben de varım” diyebiliriz.”

Hayırlı cumalar…