33 gündür bombaların altındaki Gazze’de  her 10 dakikada bir çocuk katlediliyor 2 çocuk da yaralanıyor. Gökyüzünde kuşlar yok annelerin ninni söyleyeceği bebekleri yok!

33 gündür bombaların altındaki Gazze'de her 10 dakikada bir çocuk katlediliyor 2 çocuk da yaralanıyor.

Gökyüzünde kuşlar yok annelerin ninni söyleyeceği bebekleri yok!

10 binden fazla insan şehit oldu. Acının derecesi Gazze'de ölçülemiyor.

Son olarak 'İnsani yardım göndermek değil içeri sokmak marifet!' başlıklı yazımda insani yardımın Gazze için ne demek olduğunu anlatmaya çalışmıştık.

Gazeteci Muhammed Ebu Taqiya ile belki bundan sonra Gazze'de insani ihtiyaçların önemi ne, sadece onu bu köşeden sürekli anlatabiliriz. Çünkü bu anlaşılmazsa İsrail saldırılarında amacına ulaşabilir. Karadan kazanamaz ancak böyle giderse istediğini elde edecek nasıl mı?

Taqiya'nın anlattıklarına hemen bakalım;

İşgalci İsrail güneş panelleri, elektrik santralleri, hastanelerdeki jeneratörler, yakıt depoları, fırınlar, yani yaşamsal alan her şeyi hedef alıyor.

Bombardımanla birlikte insanları, aç, susuz bırakarak, temel ihtiyaçlarının giderilmesini engelleyerek Gazze'den çıkarmak istiyor. Gazzeliler o bölgeyi boşaltsın ve oralar tamamen insansızlaşsın diye uğraşıyorlar. Baskı oluşturuluyor . Gazze'den halkın çıkmasını sağlamak adına ya da 'insanlar başka bir tavır göstersin' diye tüm çabaları. Gazze'ye 32 gündür hiçbir şey girmiyor. Giren tırların sayısına baktığımızda yok sayılabilecek düzeyde. Yaşamın sürmesi için gerekli malzemeleri de İsrail hedef alıyor. Hastanelerin depolarında geriye ne kadar malzeme kaldıysa onları da bombalıyor. 3 gün önce Cebaliye mülteci kampında ana su deposunu bombalamıştı. Bazı insanlar ve evler sular altında kalmıştı. Oradaki insanları susuz bırakmak amacıyla yapılmıştı bu. Mantık hep aynı.

Direnişe karşı kara saldırısının 13 günündeyiz. Büyük bedeller ve kayıplar veriyorlar. El Cezire muhabirinin dediği gibi çocuklar, kadınlar üzerinden saldırmaya intikam almaya çalışıyorlar.

(El Kassam mücahitleri, 27 askeri aracı "tank, buldozer, asker taşıyıcı" kısmen veya tamamen imha etti, ayrıca onlarca havan mermisi ile işgalci güçleri doğrudan hedef aldı ve düşman kuvvetleriyle yakından çatışmalara girerek büyük kayıplar verdirdi.)

Yani tüm dünya bu şekilde devam ederse karada kaybeden İsrail, Gazze'yi yok edecek.

İSRAİL DEPREM İLE BÖLGEYİ GAZZE'YE ÇEVİRECEK!

Gazeteci Ebu Taqiya dikkat çeken bir habere vurgu yaptı. Haber benimde dikkatimi çekti.

Hollandalı bilim insanı sismolog Frank Hoogerbietz, 'X" platformundaki hesabında 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'yi bombaladığı patlayıcı miktarı konusunda uyarıda bulunarak, "Dünya İsrail'i bu çılgınlığı durdurmaya zorlamalı. Filistinlilere yönelik soykırımın yanı sıra bu bombalama sonuçta bölgede büyük bir sismik etki yaratacak. Denizde, büyük bir deprem meydana gelebilir' ifadelerini kullandı.

Düşünebiliyor musunuz aşağılık İsrail bombalar ile insani kriz ile Gazze'de soykırım yapmak ile kalmayıp dışarıdan bir nevi müdahale ile tüm bölgeyi Gazze'ye çevirecek.

Taqiya'nın yorumu da önemli;

Herkesin bildiği gibi Gazze Gazze'den ibaret değil Gazze düşerse Kudüs/Filistin davası diye bir şey kalmaz. Büyük İsrail projesine göre başkenlerimize ve diğer kalan yerlere de böyle bir deprem olursa Allah korusun rahatlıkla hem siyasi hem de doğal yollardan bir anda girme fırsatı bulabilir İsrail!

Tüm bölge Gazze olur düşünmeyi bile reddediyorum.