Artık hayatı muhakeme zamanı geldi. Bizlere düşen ise bu ömrü olabildiğince faydalı bir şekilde geçirebilmek. Bunu kendi yaşantımızla ilgili olarak iki kelimeyle ifade edecek olursak  "keşke"si az olan bir hayat.

Dostlar Merhaba,

Doğumdan ölüme doğru hızlıca geçen bir hayat. Nicelerimizin geriye dönüp bakarak daha dün gibi, herşey gözümün önünden akıp geçti sözleri ile yankılanan ancak geriye dönüşü imkansız bir hayat. İyisi ile kötüsü ile geçen bir ömür. En önemlisi ise nerede noktalanacağını bilmediğimiz Mesnevi'de bahsi geçen ve İlyas Peygamber ile Hızır Peygamberin içerek ebedi hayata nail olduğu Abıhayat'ı bulamayacağımız bir ömür.

Daha yeryüzüne geliş gayemizi sorgularken bir bakmışız saçımıza akların düştüğü ,adımlarımızın yavaşladığı , üniversiteli gençlere , işe yeni başlayanlara bakıp kendi yaşadıklarımızla kıyaslayarak eleştirdiğimiz, bizim zamanımız da böyle miydi diyerek hayıflandığımız bir ömür.

Anne babaların bizleri kendi haline bıraktığı ,okuldan çıktık mı kitap defterleri bir kenara atıp doyasıya sokaklarda gezip tozduğumuz, yedi kiremit, yakan top oynayarak ,salıncak kurarak geçirdiğimiz seksenli yılların geride kaldığı bir daha aynı tadı aynı lezzeti bulamayacağımız bir ömür.

Babalarımızın, dedelerimizin dilinden duyarak ve sonradan kitaplardan okuduğumuz kadarıyla öğrendiğimiz Cumhuriyet tarihimiz, darbeler, Kıbrıs Barış harekatı yılları derken ardından bizlerin tarihe tanıklık ettiği o anlar. Bosna Savaşı, Özal'ın ölümü, 28 Şubat , Galatasaray'ın UEFA Şampiyonluğu, 11 Eylül saldırıları, 15 Temmuz Direnişi vb. bir çok olayla adeta hayatın içerisinde bir rol aldığımız bazen üzülüp bazen sevince boğulduğumuz artık bizlerin de gençlere anlatabileceği bir çok hatıralarla birlikte geri sayıma doğru gittiğimiz bir ömür.

Artık hayatı muhakeme zamanı geldi. Bizlere düşen ise bu ömrü olabildiğince faydalı bir şekilde geçirebilmek. Bunu kendi yaşantımızla ilgili olarak iki kelimeyle ifade edecek olursak keşkesi az olan bir hayat. Dünyada ise tüm savaşların sona erdiği , herkese yetecek kadar toprağı ve doğal kaynağı bulunan insanların birbirine karşı iyi duygular beslediği ve kardeşçe yaşadığı bir dünya . Sizce çok mu hayalciyim ?

Söze geldiği zaman topraktan geldik yine toprağa döneceğiz , kim ne götürmüş bu dünyadan diyen ancak bu dünya hırslarına kendini kaptıran bir insanoğluyuz. Bu dünya bizimle mi değişecek demeden kendimizden başlamalı sorgulamalar. Neredeyim, ne yapıyorum, nasıl bir ömür geçiriyorum . Bu soruları kendimize sorarak etrafımızdan başlayıp bir sinerji oluşturmalı , sizi eleştirenlere inat ne kadar daha süreceğini bilmediğimiz bu dünya hayatımızı doğru bir yere konumlandırmalıyız. Evet dostlar geldik gidiyoruz. İnandık ve iman ettik ise bunu en iyi anlatan Ayeti Kerime der ki ''Ve bu dünya hayatı, oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir'' öyleyse içimizde bitmeyen dizginleyemediğimiz bu hırs bu öfke niye. Hepimizin yolunun Hacı Bektaş-ı Veli'nin dediği üzere ilim,irfan ve insanlık sevgisi üzerinde kesişmesi dileğiyle.

Bu sizlerle duygularımın sözlere dönüştüğü , sizlerle paylaştığım ilk yazım, konusu da HAYATA DAİR.

Bundan böyle de elimden geldiğince , dilimin döndüğünce düşüncelerimi yazmaya , okuyanlara faydalı olmaya gayret edeceğim.

Vira Bismillah…

İyi , doğru güzelin yanında olmak gayemiz.

Hiç kimseye yoktur kinimiz nefretimiz.

Vatan için atar bu kalbimiz.

Milletim , halkım ise bizim sesimiz .

Gidilecek yol uzun ve meşakkatli biliriz.

Tam bağımsız Türkiye'dir hedefimiz.

İletişim : [email protected]