FETÖ'nün yurt içi yapılanması 5  

b-) Emniyet İmamı;

Emniyet içerisindeki yapılanmadan sivil bir kişi sorumludur.

Emniyet İmamı aynı zamanda ülke genelindeki tüm emniyet birimlerinin de imamıdır.

Türkiye İmamına bağlı olarak faaliyet yürüten bu imam aynı zamanda özel konularda bizzat Fetullah Gülen ile görüşerek doğrudan talimat alabilmektedir.

Emniyetin polis memuru, rütbeli amirler ve müdürler imamı ayrı ayrı olup emniyet imamına bağlı olarak faaliyet yürütmektedirler.

Emniyet yapılanmasından sorumlu imamlar şüpheli Osman Hilmi Özdil, Abdülletif Tapkan, Süleyman Uysal'dır.

Şüpheli Süleyman Uysal'ın yardımcılığını şüpheliler Ziya Demirel ve avukat Ali Çelik yapmaktadır. (Ek-2 Örgüt şeması. Deliller-36 Kls. 11 Nolu Delil)

Emniyet biriminin de kendi içerisinde küçük üniteler şeklinde yapılanması bulunmaktadır.

Her şubenin, her büronun emniyet personeli olan sorumlu abileri vardır.

Bu abiler de sorumlu sivil imamlara bağlı olarak faaliyet yürütmektedirler.

Emniyet Genel Müdürlüğünün de kendi içinde ayrı bir yapılanması bulunmaktadır.

Polis Akademisi, Polis Koleji ayrı ayrı, İstihbarat Dairesi Başkanlığı, Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı gibi önemli daire başkanlıkları da ayrı ayrı çok titiz ve gizlilik içerisinde yapılanmıştır.

Polis Akademisi ve Polis Koleji içerisinde emniyet hizmetleri sınıfı, personel ve öğretim kadrosundaki öğretmenler ayrı bir birimdir.

Örgüt, Polis Akademileri ve Polis Kolejlerinde öğrenim gören özellikle başarılı öğrenciler üzerinde örgütsel olarak büyük bir çalışma yapmıştır.

Örgütün yetiştirdiği bu öğrenciler makam ve mevki sahibi olduklarında devlet yerine örgütün emir ve talimatlarını yerine getirmeye başlamıştır.

Bu öğrenciler Emniyet Müdürü seviyesine geldiklerinde örgütün her istediği operasyonu yapacak kıvama ulaşmıştır.

Böylece örgüt ülke genelinde yapılan usulsüz dinleme soruşturmalarında olduğu gibi emniyet içerisinde gücünü göstermiştir.

c-) Türk Silahlı Kuvvetleri (Askeriye) İmamı;

TSK içerisindeki Fetö mensupları sivil bir imama bağlıdır.

TSK imamı doğrudan Türkiye İmamına bağlı olarak faaliyet yürütmektedir.

FETÖ'nün özel birimler içinde en önem verdiği yer TSK olduğundan buraya tayin edilen üst sorumlu imam da çok önemlidir.

TSK imamlığını bir dönem şüphelilerden Hamdullah Bayram Öztürk yürütmüştür. Son bilinen TSK imamı istişare heyeti üyesi de olan Ali Bayram'dır. GATA imamı ise şüphelilerden Rıdvan Akovalıdır.

Örgüt, 1980'li yıllardan sonra TSK'da kadrolaşma çalışmalarına başlamıştır.

Ülkedeki her askeri darbeden sonra Fetullah Gülen TSK hakkında övgü dolu makaleler yazarak askerin yanında olduğunu belirtmiştir.

Zeki ve fakir öğrencileri tespit eden örgüt, bu öğrencileri örgüte kazandırmış ve askeri liselere yerleştirmiştir.

Hava harp okullarına askeri liselerden gelen öğrencilerden çok örgütün yetiştirdiği sivil liselerden gelen öğrencilerin olduğu tespit edilmiştir.

Örgüt, Deniz, Kara ve Hava Harp Okullarına eşit bir şekilde öğrenci yerleştirmeye çalışmıştır.

Örgüt, askeri lise veya harp okuluna yerleştirmeyi planladığı öğrencilerde herhangi bir sağlık problemi ile karşılaştığında GATA'daki mensuplarını devreye sokarak bu durumu da aşmıştır.

Örgüt, kendinden olmayan veya örgüt aleyhine çalışma yürüttüğü tespit edilen öğrencileri harp okullarından sözde sağlık problemleri nedeniyle atılmasını sağlamıştır.