FETÖ ile TERÖR ÖRGÜTLERİ İLİŞKİSİ ( 4 )

FETÖ mensupları için örgüt menfaati dışında korunmaya değer hiçbir milli ve dini değer yoktur.

6-) FETÖ ile bölücü örgüt PKK arasındaki irtibat Denizli, Afyon, Bursa ve Şanlıurfa’daki olaylarda tespit edilmiştir.

Örnek olarak seçilen Denizli’de cemaat evinde uzun bir süre terör örgütü üyesi bir kimsenin barındırılması ve keşif yaparak eylem hazırlığına destek sağlanmasıdır.

Tarsus C. Başsavcılığının 2016/4888 sayılı soruşturmasında da FETÖ-PKK işbirliğine ilişkin bir takım delillere ulaşılmıştır.

Mersin Tem Şube Müdürlüğüne 03.03.2016 günü saat 13.00 sıralarında bir ihbar yapılarak toprak altına gömülü vaziyette silahlar olduğu bildirilmiştir.

Tem Şube Müdürlüğü ihbarda geçen yerde bu silah ve mühimmatları (el bombası, kaleşnikof tüfek, mermi vs.) bulup incelemiş ve üzerinde Dindar Kaplan isimli kişiye ait iki adet parmak izi tespit etmiştir. Dindar Kaplan 23.04.2016 günü Mersin'de gözaltına alınmıştır.

PKK örgütüne Ekim 2014’te katılan Dindar Kaplan'ın silahlı, ideolojik bomba ve keşif eğitimi alıp örgütü adına metropol illerde eylem yapmak üzere gönderildiği, Diyarbakır ve Denizli'de gerçekleştireceği eylemler için keşif yaptığı tespit edilmiştir.

Dindar Kaplan PKK örgüt üyesi olduğunu kabul edip örgütün içerisindeki faaliyetleri ile ilgili ayrıntılı ikrarda bulunmuştur.

Dindar Kaplan 27.04.2016 günü verdiği ifadede; Doktor kod adı ile PKK örgütünden tanıdığı kişinin Pamukkale Üniversitesi 1. sınıfta iken özellikle Fetullah Gülen cemaatini kontrolündeki bir evde kalmasını söylemektedir.

Bu talimata uyup üç farklı tarihte Denizli'de Fetullah Gülen cemaatine ait evde kaldığını, bu evin sorumlusunun ve evde kalan hiçbir şahsın herhangi bir olumsuz tavrı ve davranışını görmediğini söylemektedir.

Üniversiteye kayıt olurken Fetullah Gülen cemaati ile temas kurduğunu, Eylül 2013-Haziran 2014 arasında kesintisiz bu evde kaldığını, örgüte katıldığı tarihten sonra ise üç seferde iki ay kadar bu evde kaldığını, ailesi ile sorunları olduğunu söyleyip 2016 Şubat ayında aynı evde kaldığını anlatmıştır.

Dindar Kaplan'ın beyanı üzerine Denizli'de Değirmenönü Mahallesi 1474. Sokak Aynalı kavak, B Blok No 15 adresinde arama yapıldığı, bu arama sırasında 23.04.2016 günü Fetullah Gülen'e ait birçok kitap ele geçirildiği, evde kalan kişilerin ifadelerine başvurulduğu, suçlamayı kabul etmedikleri, Dindar Kaplan'ı PKK örgütü üyesi olduğunu bilmediklerini anlatmışlardır.

PKK örgüt üyesi Dindar Kaplan ile Fetullah Gülen Cemaatinden aynı evde kalan kişiler Âdem Kırbaoğa, Erkan Ahiretlikoğlu ve Tayfun Paşalarlı ile yüzleştirme işlemi yapılmıştır. ( Deliller-35 kls. 8 Nolu Delil )

FETÖ’nün ildeki imamlarının bilerek bölücü örgüt mensubunun evde kalmasına izin verdiği anlaşılmaktadır. FETÖ ile PKK’nın işbirliği ve ortak hareket ettikleri olayların sayısı giderek artmaktadır.

6-) Sosyal medya üzerinden FETÖ ile PKK işbirliğine ilişkin birçok bilgi paylaşılmıştır. FETÖ adına sosyal medya kullanan kişiler bölücü örgütü öven ve politikalarını tasvip eden bilgi paylaşımı yaparak örgüte destek vermişler ve propagandasını yapmışlardır.

7-) Tanık Ümit Akdemir ifadesinde; PKK terör örgütü ile Fetullahçıların işbirliği yaptığını, Emin Uçar isimli FETÖ mensubu kişinin 2005-2009 yılları arasında Nahcivan ve İran üzerinden PKK'nın Kandil üssüne sigara, yiyecek malzemesi, giyecek türü ürünler gönderdiğini öğrendiği, bunu Erzurum'da bir üniversitede sohbet ettiği bir kişiden teyit ettiğini belirtmektedir.

Bu kişinin kendisine Emin Uçar'dan uzak durmasını, onun PKK terör örgütüne destek verdiğini, bu durumu iyi bildiklerini anlattığını, Nahcivan'da Osman Kodak isimli Urfalı birinin PKK terör örgütü sempatizanlarının bulunduğu evde yaşayan öğrencilerle tanıştığını, evlerde örgüt bayrakları, poster ve dokümanlar olduğunu söylediğini itiraf etmiştir.