ANADOLU'DA YUNAN İŞGALİ VE YUNANİSTAN'IN KÜRDİSTAN RÜYASI

30 Ekim 1918 tarihinde Osmanlı devleti Mondros antlaşmasını imzalamış . Nerdeyse askerinin tamamını terhis edip memleketlerine yollamıştı.Bu arada Trakya ,Ege ve Doğu Karadeniz bölgesindeki ayrılıkçı Rum ve Ermeniler taşkınlıklar yapmaya başladılar. 16 aralık 1912 tarihinde İmroz deniz savaşında ,Ege denizinde donanmamızı perişan eden Yunan savaş gemisi Averof itilaf güçleri gemileriyle ile beraber boğazdan geçip İstanbul a geldi .Averof un İstanbul a gelmesi sevinçle karşılandı .Sabaha kadar eğlenceler yapıldı .

Mondros antlaşmasının 7 .maddesi gerekçe gösterilerek Yunanistan güçleri İngiltere nin verdiği izinle İzmir den başlayarakAnadolu yu işgale başladı .Yaklaşık 4 sene süren bu işgal esnasında Yunanistan askerleri Ankara Polatlı ya kadar ulaştılar.Kendilerini medeni seçilmiş üstün ırk olarak tanımlayan Yunanlı askerler Anadolu da akla hayale gelmez işkenceler ve zulümler yaptılar.

Kadınlara ve çocuklara tecavüz edildi ,evler, dükkanlar ,camiler, türbeler soyuldu.Köyler yakıldı ,Ormanlar,ekinleryakıldı.Yunan askerleri Kendilerine itaat etmeyenler sopalarla dövülüyor.Ateşe atıp diri diri yakılıyor.İnsanlar Süngülerle, baltalarla parçalıyordu.Öyle bir zulüm yapılmışki Kızılhaç bile isyan etmiş .Fransızlar 1922 de Yunan askerinin yaptıkları zulümleri anlatan içi kurbanların fotoraflarıyla dolu AtrocıtesGrequesAsie-Mıneure isimli kitabı basıp piyasaya sürmüştür .Kitap şahsi arşivimde mevcuttur .Ayrıca Yunan askeri Anadolu dan geri çekilirken Kızılhaç ve Hilali Ahmer in çektikleri filmlerdede Anadolu daki zulüm canlı olarak görüntülenmiştir.Filmlerden birini sosyal medyada yayınlamıştım.Şehirler enkaz yığını haline gelmiş.Ortalık bir korku filmi setini andırıyor.Anadoludaki işgal sırasında olan tüm vahşet köyköy ,kasaba kasaba,tüm şehirlerde yaşananlar ,genelkurmay evrak arşivinde kayıt altına alınmıştır.

Hal böyleyken ülkemizde Kurtuluş savaşını itibarsızlaştıran ,hatta kurtuluş savaşı olmamış diyen akademisyenler, yazarlar mevcuttur .Hatta keşke Yunan galip gelseydi ,ne hilafet yıkılırdı,ne şeriat kaldırılırdı ,ne medreseler lavedilirdi , ne saltana kaldırılırdı diyenler vardır. Devamında şöyle diyor Yunanistan da bir şeriat mahkemesi var .Orda yaşayan Müslümanlar bu mahkemeyi kullanıyorlarmış.YunanistandaTürklere ait dünyanın taşınmaz malına mülküne el kondu .Camiler türbeler yok edildi .Mahkeme hangisineTürklerin lehine karar verdi?

Şimdi ben diyorumkidiyelimki Kurtuluş savaşını kaybettik .Yunanistan sömürgesi olarak hayata devam ettik .Şeriat mahkemesine Yunanistan hükümeti karışmadı ,sen kal faaliyetine devam et dedi .Özel yetkilerle donatılan bir kadı Anadolu da zulmetmiş, tecavüz etmiş , kan akıtmış Yunan komutanları yargılayıp onlara ceza verebilirmiydi ? Zatı Muhterem demek istiyorki Cumhuriyet dönemi öyle zulümler olduki ,Keşke Yunan galip gelseydi ,Ortam daha iyi olurdu .Yanmış, taş üstünde taş kalmamış bir devleti sıfırdan ayağa kaldırmış, bir rejimi bu kadar basit ifadelerle aşağılamak itibarsızlaştırmak ,kendi tarihine düşman olmak nedendir ?Madem savaş olmadı bu adamlar neden bu kadar ağır, kuvvetli imkanlarla bu ülkeyi işgal ettiler.Atina film arşivlerinde işgalle alakalı dünyanın filmi var.Hatta bir kayıtta Anadolu ya kurulan 4 hava üssünden birinde çekim yapılmış .Uçaklar inip kalkıyor .Muhtemelen Uşak hava üssü.Uçaklar bizim topraklarımıza, şehirlerimize ,köylerimize bomba yağdırdı .Makinalı tüfekleri askerlerimizi şehit etti.Uçaklar ayrıca Anadolu da Kürt /Türk çatışması açmak Türk ordusunu 2 cephe arasına sıkıştırmak için bildiride atmışlardır. Yunanistan Anadolu da yaşayan Kürtlere müstakil Kürt devleti kurma sözü veriyor.Bildirilerin bir örneği genelkurmay arşivinde bulunmaktadır .Kopyasını makaleme ekleyecem .Yaklaşık bir dosya kağıdı boyutundaki bildiri sade bir dille Osmanlıca hazırlanmış Şöyle yazıyor .

NECİP KÜRT MİLLETİNE

Ey Kürtler inayet bari ve ruhaniyeti peygamberi ile asırlardır beru esaret altında inleyen Kürt milletinin mukaddeme –i istihlası ve müstakil Kürt devletinin esası olan Kürt hükümeti muvakkatesinin bütün vatandaşlara tebliğ ile kesbi şeref eyleriz .

Vatandaşlar Bütün Kürdistan dahilinde hareketi milliyenin inkişafı ile hükümetimizin teşkili katiyesi hakkında yapılacak muazam teşebbüsün zamanı icrası pek yakındır .Ancak bu teşebbüs bütün vatandaşların ayrı ayrı masharı muaveneti olmadıkça tahakkuk edemez .Her Kürt vatanı için bu emri azimle büyük ve küçük birer vazife ile mükelleftir . Bunu ihmal edecek olanları tarih telin edecektir .Maazallah bu fırsatı kaçıracak olursak .yarınki neslin huzurunda mücrim ve müttehimmevkinde kalacağız .Çünkü bu azim fırsat bir daha ele geçmez .

Vatandaşlar sizin yapacağınız hizmet basit fakat mühim ve muazzamdır. Siz Mustafa Kemal e karşı harp eden Yunan ordusuna muhasım bir vaziyet almaktan ve Mustafa Kemal lehine olarak harbe iştirakten tamamıyla içtinap etmelisiniz.çünkü Mustafa Kemal ile harp eden Yunanlıların Kürtlere karşı hiçbir husumetleri yoktur ve olamaz. Bilakis hurucale's-sultan a cüret eden Mustafa Kemal Halife-i müslimin hazretleri tarafından Kürtlere bahş olunan muhtariyet ve istiklali gasp etmektedir .Bundan sarfınazar Mustafa Kemal in istiklal ve daha doğrusu engizisyon mahkemelerinin idam ettiği Kürtlerin miktarı binleri çoktan tecavüz eylemiştir .

Vatandaşlar Halife asisi Mustafa Kemal i imha ve Kürt hükümetinin teşkilini teshil etmek üzere cümlemiz bulunduğunuz yerlerde isyanlar .ihtilaller tertip ediniz .Ta ki ağırlığı günden güne çoğalan bu esaret gömleğini yırtıp atın .çünkü esir olmak .mazlum olmakta zalim olmak kadar ve belkide daha buyuk bir cinayettir ki cezası idamdır .

Vatandaşlar yakında resmen ilan olacak Kürt hükümeti sancağı altında kucaklaşmak ümidiyle cümlenizden ve cümlemizden himmet ve gayret bekliyoruz .

Kürt Hükumet-i

Muvakkatesi

Savaşı kaybeden Yunanistan da ortalık karıştı.Halk Anadolu da ölen askerleri için ayaklandı.Askeriye içinde bir grup darbe yaptı.KralKostantin tahtını bırakarak İtalya ya kaçtı.TahttaKostantin in oğlu 2. Georgios geçti. İhtilalciler Anadolu da yaşanan bozguna küçük Asya felaketi dediler.Burda kırdırılan 100 bin civarındaki askerlerinin ölümünden sorumlu tutulan 6 önemli isim 2 ay süren yargılama sonucunda ,vatana ihanet suçundan idam cezasına çarptırıldılar.Eski BaşbakanlardanDimitriosGounaris, Yine Eski Başbakan PetrosProtopapadakis, eskibaşbakan NikolaosStratos, Gounaris ve Protopapadakis hükümetlerinin Dışişleri Bakanı İzmir liGeorgiasBaltatsis, Gounaris Hükümetinin İçişleri Bakanı olan işgalci general GeorgiosHacianestisve Prens Andrew.

Prens Andrew muhtemelen içerden yardım alarak , kaçarak izini kaybettirdi .Diğer 5 kişi kurşuna dizilerek idam edildi.6 önemli kişinin itibarları 2010 senesinde iade edildi.

Şimdi bu adamlar zafer kazandılarsa neden vatana ihanetten yargılandılar.Neden idam edildiler.Malum şahıslar Yunan ordusunun İngiltere ile yapılan antlaşma sonucu geri çekildiğini yazar,anlatır.Her iki taraftan 100 bin civarı zayiat vardır.O dönemin şartlarına göre bu rakam çok yüksektir.Savaştan esir olarak kurtulan memleketine dönenlerdende yetersiz beslenme ve salgın hastalıklardan binlerce kişi ölmüştür.Cumhuriyet dönemi istenmeyen olaylar yaşanmıştır tabiki.Ama bu farklı savaş durumu farklıdır.Türk ordusunun kazandığı zaferleri görmezden gelmek .Oralarda vatanı için şehit olmuş ,elini ,ayağını ,gözünü kaybetmiş gazilerimizin hatırasına en büyük haksızlıktır.

Atatürk ve İsmet İnönü döneminde Yunanistan ile barış politikaları devam etti .Menderes dönemin sonlarına doğru Kıbrıs meselesi sebebiyle Yunanistan ile tekrar aramız bozuldu .1964 Rum tehciri ile saflar kesin olarak ayrıldı .1964 Yılında başbakan İsmet İnönü talimatıyla Kıbrıs a hava harekatları yapıldı.O günden bu yana Yunanistan batılı devletlerin ve Amerika nın telkinleriyle sürekli silaha yatırım yaptı .Silaha verdiği devasa bütçe sonunda devlet iflas etti .Şuan borçlarını çeviremez halde .Ülkede % 30 işsizlik var .Devlet ihtiyaç sahiplerine temel gıda yardımı yapıyor.Devleti kurtarmak için gereksiz harcamaları bütçeden kaldıran ,sert maddeler içeren tasarruf paketini meclisten geçiren Başbakan Çiprasın son umudu 2. Dünya savaşı sonrası Almanya dan kazanacağı savaş tazminatı hayali.Almanya böyle bir tazminatı ödemeyeceğini jet hızıyla açıklamıştı.AmaÇipras tüm hukuki yolları zorlayacak.Zorlasada havasını alacak.Ne demiş atalarımız ; Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste ….