96 Kilodan 81,5 Kiloya Muhteşem Yolculuğum - 3

Yönteme girelim artık.

Diyelim 12 saat boyunca besin almadınız. (Su, çay, filtre kahve serbest, şekersiz ve sütsüz...) "Aha!" der vücut, "kıtlık oldu." Ve 12 saatten sonra özel bir çabaya gerek olmadan çıtır çıtır yağdan yakmaya başlar.

#IntermittentFasting diyorlar bu olaya. Peki ben bunu nasıl uyguladım, şimdi onu anlatayım. Olası bazı sorularınızı da cevaplayayım anlatırken. Başkaca sorularınız varsa soruverin.

Asla diyet yapmıyorum. Bu benim hayat tarzım. Zaten ne olduğunu kavrar kavramaz dedim ki, tamam ben bunu ilanihaye yaparım. Yani ömür boyu uygularım. İşten bile değil! Yaklaşımım şu: "Ne zaman istersem, ne kadar istersem yiyorum!"

Beyin otomasyonu sever ve işleri temelde bilinçaltınız yönetir. Bilinç sadece bilinçaltının yazılımına ara ara müdahaleler yapabilen bir yazılımcı gibidir. Yani bilinçaltınızla mücadele ederek kilo falan veremezsiniz. Her türlü diyet, bilinçaltıyla mücadeledir. O yüzden bir türlü istediğiniz sonucu alamazsınız, alsanız da koruyamazsınız. Çünkü bilinçaltınız için diyet süresi hapis cezası gibidir. Siz diyet yaparsınız, bilinçaltınız şafak sayar. Bu da geçer yahu! der. Sayılı gün çabuk geçer! der. Bir iç mücadeleyle stres içinde ufalanır gidersiniz. Ya da belki bilinçaltınız ses etmez, siz başarılı oldum sanırsınız. O dizginlerin eline geri geçmesini kıs kıs gülerek bekler.

Bedeninizle, bilinçaltınızla el sıkışmanız gerekir. Anlaşmanız gerekir. Onları mahrum bırakmamanız gerekir. Aç bırakmamanız gerekir. Açıkta bırakmamanız gerekir. CEO'ya güvenmeyen bir çalışan ordusu düzgün iş çıkarır mı? Siz bedeninizde, zihninizde olsa olsa bir CEO'sunuz.

Ve bir de mikro yönetim de yapmamanız gerekir. Zaten sık sık az az yemek o yüzden çalışmaz. Bilinç seviyesinde her 3-5 saatte bir kalori hesapları yaparak, gramlar tartarak bir şeyler yemeyi yürütemezsiniz. Bunu bilinçaltı bir ustalık seviyesine getirmekse çok zordur.

Oysa benim yöntemim o kadar basit ki! CEO olarak basit, kolay, uygulanabilir bir karar aldım sadece. Bilinçaltım ve bedenim ise, çok basit, onların da çok işine gelen bu kararı güle oynaya uyguluyor! Ne yaptım? Şimdi anlatıyorum.

Günde 3 saatlik bir zaman aralığında ne istersem yiyorum. 21 saat ise sadece su, çay, filtre kahve. Şekersiz ve sütsüz bunlar. Açlık çekmedim mi? Sinir stress olmadım mı? Başım dönmedi mi? Hiçbiri olmadı.

Sonucunu ve nasıl olduğunu söyleyeyim. Bu yöntemle haftada bir kilo verdim. Direkt yağlardan yaktım. Hedef kiloma hızla yaklaştım. Sonra haftada yarıma düştü. 81,5 kiloya indim. Artık inme süreci bitti, şimdi yöntemi biraz esneterek buralarda dolanıyorum. Birkaç aydır 80-84 aralığında gidip geliyorum. XL'den M'ye çoktan indim.

Çok işime yaramış ve çok işinize yarayabilecek bir yöntem bu. Ömrünüzü muhtemelen uzatacak ve olan ömrünüzün kalitesini artıracak bir yöntem. Madem öyle, okuyun, merak edin, sorun... İntermittent Fasting’i benden ve her yerden araştırın.