2.DÜNYA SAVAŞININ AYKIRI KARAKTERİ FİLİSTİN MÜFTÜSÜ EMİN EL HÜSEYİN

Dünya savaşının en ilginç olaylarından biri Filistin müftüsü Emin El Hüseyin in Hitler ve Mussolini ile yaptığı görüşmelerdir .Hitler ile 28 kasım 1941de yaptığı görüşme filme çekilmiş günümüze ulaşmıştır .Mussolini ile yaptığı görüşme filme alındımı onu tespit edemedim arşivlerde görüntü bulamadım .Filmde Osmanlı devletine hizmetlerinden dolayı olmalıki Gamalı haç bayrağı yanına müftüye jest olsun diye ay yıldızlı bayraklar konmuştu .Müftü 1. Dünya savaşında Osmanlı safında savaşmış eski bir topçu subaydır .Müftü Filistin e yapılan Yahudi göçünün durdurulması için Hitler den yardım talep etti .Hitler ona dediki Balkan larda ve Kafkasya da sevilen sayılan bir lidersin bana burdaki Müslümanlardan bir ordu kur .Bende ilerde sana Filistin konusunda askeri destek vereyim .Filistin deki Yahudileri buradan yollayalım .Müftü kabul eder ve kısa zaman zarfında orduyu kurma çalışmalarına başlar .

Müftü Balkan Kafkas Müslümanlarından oluşan askeri birliği kurdu .Birliğin adı 21. Dağ tümeni oldu . Tümen 3 taburun birleşmesi ile oluşmuştu . 450. 480. Ve i/94 taburları.İlk komutanları ss yarbayı Andreas Meyer' dir. 1944 te 3000 olan mevcut 1945 te 8000 e ulaştı .Nazi Almanya sının savaşı kaybetmesi üzerine birliğin büyük kısmı müttefik güçlere teslim oldu.Birlik içindeki Sovyet kökenlilerin bir kısmı Türkiye ye sığınmaya çalışmışsada İnönü hükümeti izin vermeyince esirler Sovyet askerlere teslim edilmiş ve onlar tarafından kurşuna dizilmişlerdir.O dönemde Nazi taraftarı bu esirlere Türkiye nin sığınma hakkı vermesi imkansızdı .Çünkü Türkiye 2. dünya savaşında tarafsız politika izlemeye gayret etti .Almanya savaşı kaybederken Türkiye de Almanya ya savaş ilan ederek İngiltere nin safına geçti.

Müftü ile alakalı birde Renkli film var .Bu film kasım 1943 tarihinde çekilmiş .Filmde Müftünün kurduğu orduyu Himmer ile ziyareti denetlemesi askerlerle beraber çeşitli etkinlikleri hatta piyade tüfeği ile atış yaparken görüntüleri mevcuttur . Birlik mensupları standart ss üniforması giyerlerdi; fes takan Boşnak ss' ler gibi özel bir giysileri yoktu. Sadece üzerinde "tanrı bizimledir" yazan rozet,ve "ss kolbağı" takarlardı.

  1. Dağ tümeninden kaçabilen az sayıdaki askerlere Amerika sahip çıktı .Cıa soğuk savaş döneminde Sovyetler bloğuna operasyon yapma işlerinde bu adamları kullanıldı.

Filistin Müftüsü El Hüseyni 1893 de Kudus te doğdu .Ömrünün büyük kısmını Siyonistlerle mücade içinde geçti .Kısıtlı imkanlarıyla Siyonistlere karşı gerilla savaşı yaptı .1921-1945 arası Filistin müftüsü görevinde bulunmuştur .1974 te Beyrut ta öldü . Öldüğünde cesedi Filistin e sokulmadı .Mezarı Beyrut şehitler mezarlığındadır .Hayatı boyunca Nazi avcısı Museviler onu kovaladılar. Dünyanın çeşitli ülkelerinde çeşitli sürelerle mülteci olarak yaşadı .Bir süre hapis yattı .

İsrail e karşı birleşen tüm Arap ittifakı 1948 de 1956 da 1967 de 1973 te hep hezimete uğradılar .İsrail i Avrupa ve Amerika sürekli parasal askeri olarak sürekli destekledi halende desteklemektedir . İsrail her geçen gün Filistin den daha çok toprak gasp edip yüzölçümünü genişletmektedir . 2018 yılında ilk defa başkenti Tel Aviv den Küdüs e taşımış malesef İslam dünyasından doğru düzgün bir tepkide gelmemiştir ...

Filistin Müftüsü El Hüseyni maalesef Hitler tarafından kullanılmış . Kurduğu ordu heba olmuş .Hitler Almanya sının Filistin direnişine hiçbir faydasıda olmamıştır .Her ne kadarda mecburiyetten Faşist hareketlerden yardım talep etmişsede kendisine bu güçlerden yardım gelmeyeceğini çözebilmesi gerekirdi .Müslümana bunlardan fayda gelir mi .Filistin Müftüsünün hayatı okullarda ders olarak okutulmalı .Okutulmalıki çocuklar üzerlerinde yaşadıkları vatan toprağının değerini anlayabilsinler .Buradan yapımcılara sesleniyorum Filistin müftüsü Muhammet El Hüseyin in hayatını film yada dizi olarak canlandırın. isabetli olur. Mutlaka seyredilecektir

28 kasım 1941

28 kasım 1941 de Nazi toplantısında Osmanlı bayrağı

28 kasım 1941 Hitler le görüşmesi

Kasım 1943 kurduğu orduyu denetlerken

Kasım 1943 kurduğu orduyu denetlerken