İslam dinine göre iki tür şeytan vardır. İnsan türü şeytanlar insanın nefsinden gelir. Ümmü Sibyan ve İblis ise cin türü şeytanlar arasında yer alır.

Ümmü Sibyan Nedir?

Şeytanın birçok çeşidi vardır. Bazıları insanın zaaflarından faydalanarak nefsine saldırır. Bazıları vesvese vererek insanı ibadetinden alıkoymaya çalışır. Ümmü Sibyan ise Anadolu'nun çeşitli yerlerinde ''al karısı'' olarak da bilinen dişi bir şeytanın adıdır.

Yaygın bir inanışa göre bu şeytan çocuğu olmadığı için insanlara kin besler. Bir başka inanışa göre, Ümmü Sibyan, insanların soyunu kesmek için bizzat İblis tarafından görevlendirilmiştir. Kuran'ı Kerimin hiçbir ayetinde bu cin türü şeytandan bahsedilmez. Ancak birçok kaynakta lohusalık kadınlara saldırır ve onları takatten düşürür. Bazı kadınların kolları ve bacakları uyuşur.

Bazı yerlerde ''umacı'' adıyla da bilinen bu şeytanın, yeni doğurmuş kadınları uyutup bebekleri çaldığına inanılır.

Ümmü Sibyan Duası Nedir?

Ümmü Sibyan duası, hem lohusalık kadınları hem de bebekleri korumak için okunan, son derece tesirli bir duadır. Bu duanın 3 kez üst üste ve Cin Suresi ile birlikte okunması gerekir. Ümmü Sibyan duasını muskada taşımak da anneyi ve bebeği şeytanın saldırısından korur.

Ümmü Sibyan Duası Ne İçin Okunur?

Ümmü Sibyan duası, lohusalık kadınları korumak ve bebeklerini güvende tutmak için okunur. Cin türündeki şeytanlar, insanlara en güçsüz ve savunmasız oldukları anda saldırırlar. Ümmü Sibyan duası ise yeni doğum yapmış kadınların kısa bir zaman içerisinde toparlanmasını sağlar.